Scheids Steef zonder scorebord bij Leo tegen Lex Bon van VEV

Overhees 1 staat dit seizoen voor een onmogelijke opdracht. Het eerste punt van het seizoen werd binnengehaald, maar de achterstand op de concurrentie is na twee duels al aanzienlijk. Maar teams 2, 3 en 4 wisten deze week allemaal te winnen.

Om enigszins succesvol te zijn op het hoogste niveau waarop we als club ooit speelden, moeten we kunnen beschikken over de sterkste opstelling. Nu Ruben niet of nauwelijks kan worden opgesteld is het in wezen vechten tegen de bierkaai. Gerben was deze week gelukkig bevrijd uit zijn gedwongen quarantaine, maar hij kan de kar niet in z’n eentje trekken, al was hij wel verantwoordelijk voor het eerste punt dit seizoen: er werd met 8-1 verloren bij LTTC 1. Gerben wist in de openingswedstrijd prima met 1-3 te winnen van Kenneth Snijder, maar daar bleef het bij. Glenn Horsting was veel te sterk voor Gerben, Mark en Jan en ook Maarten Hielkema bleef ongeslagen, al wist Gerben hem tot een vijfde game te dwingen en won ook Mark een game van hem, net zoals hij tegen Kenneth een game won. Jan sleepte er zelfs een vijfde game uit tegen Kenneth, maar overwinningen werden er niet geboekt. Kop op mannen: wees trots dat jullie het dit jaar voor het eerst in 43 jaar Overhees-historie tot dit niveau hebben gebracht, leer van de sterke tegenstanders en geniet van elke game die je weet te winnen!

Het tweede keek vreemd op toen er op bezoek bij VEV 4 geen scoreborden aanwezig bleken te zijn. De vlugge en vaardige vrienden uit Hilversum hebben dit in hun coronaprotocol staan ter bestrijding van het virus. De scheidsen waren dus minstens zo geconcentreerd als de spelers, maar zolang er hardop geteld werd ging het best. Heer en meester was Leo, die in topvorm is en opnieuw drie keer won. In zijn eerste wedstrijd tegen Joost Brandsen speelde hij te afwachtend, liet hij zich in de derde game verrassen en moest hij in de vierde een achterstand repareren, maar aan Dirk Wieringa en Lex Bon had hij geen kind. Stefan en Frank hadden er meer moeite mee en verloren allebei van Joost, weliswaar nipt met 3-2. Van Lex en Dirk wonnen ze allebei wel, al leverde Frank slordig een game in tegen Dirk en hadden ze allebei vijf games nodig tegen Lex. Frank voelde allengs het vertrouwen wegvloeien en was blij dat hij met 11-13 in de vijfde wegkwam, Stefan daarentegen gaf zijn zelfvertrouwen een oppepper door een paar keer vanuit grote achterstand alsnog de game te winnen. Daarmee voelde de winst van Stefan op Lex als een bonus die hij verdiende op basis van niet aflatende vechtlust: klasse! Overhees 2 won met 2-7 en staat voorlopig bovenaan, maar treft aanstaande dinsdag thuis topfavoriet ATC Almere 6.

Met team 3 gaat het ook goed: ook zij zijn lijstaanvoerder na twee wedstrijden. Studententeam SVE 12 werd met 6-3 naar huis gestuurd. Namens de Utrechtenaren was Shimon Kamada de plaaggeest. ‘Deze gast hoort niet in de 5e klasse te spelen’, was het unanieme oordeel van de Overhezers en inderdaad: de pas dit voorjaar in de 6e klasse gestarte Shimon ontwikkelt zich snel en liet Peter, Rik en Maurice kansloos. Alleen Peter pakte een game. De overige zes duels gingen echter allemaal naar team 3; Iyad Aljarod en Julien Moorrees hadden weinig in te brengen, alle potten gingen in een overtuigende 3-0 naar Overhees. Zo werkte het derde dit duel in recordtempo af en zaten de heren net zo vroeg in de kantine als de beide duoteams (een van ons, een van SHOT) die deze avond tegelijkertijd speelden. Goed bezig!

Bij Overhees 4 het nodige leed: Allan is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure en toen Ton opeens ook wegviel wegens ‘covid 19-achtige verschijnselen’ (lees: een verkoudheid waarmee je veiligheidshalve thuis moet blijven) moest in allerijl Daan opgetrommeld worden. Gelukkig was hij beschikbaar en staat ook Xavier nog fier overeind, dus er kon op oorlogssterkte worden aangetreden tegen Maarssen 11. En ook team 4 wist een overwinning te halen: 3-2. Daan opende met een nette 3-1 tegen Chris Regeling en nadat Xavier zeer nipt het loodje legde tegen Evert Regeling (11-5, 9-11, 11-9, 11-13, 10-12, wat was-ie er dicht bij) pakte hij later toch een welverdiende zege op Chris: 3-1. Uitstekende prestatie Xavier! Helaas was Evert na zijn nipte winst op Xavier ook net in vijf games te sterk voor Daan, waardoor het aankwam op het dubbel-alternatief dat dit seizoen wordt gespeeld in de duocompetitie: ieder om de beurt een game. Deze ging in drie straight games naar team 4, waarmee zij deze pot lekker wonnen. Goed zo mannen!