In weer een prima speelweek gingen opnieuw drie teams er met de winst vandoor: team 1 boekte de eerste seizoenszege en teams 3 en 4 wonnen wederom. Overhees 2 ging het schip in, maar mocht eveneens niet ontevreden zijn. Individueel vielen vooral Jan en Leo op.

In de strijd onderin de 2e klasse C bracht Overhees 1 een belangrijk bezoek aan Bijmaat 2. Wil team 1 nog serieus meedoen om voor handhaving in aanmerking te komen, dan zou er gescoord moeten worden. En dat werd er ook! Mark wees de weg met een formidabele partij tegen de sterker geachte Zen Schoonheim. De eerste game werd met 12-14 gewonnen, waarna ook de tweede bol stond van de spanning, 18-16 voor Zen. Mark zette zich goed over deze teleurstelling heen door de derde met 6-11 te pakken, waarna Zen de vierde met dezelfde cijfers won. De partij was in evenwicht, tot Mark in de vijfde de boel naar zich toe trok: 7-11. Een enorme opsteker waar Gerben en Jan ook goede moed uit putten. Wat heet: Jan leverde in de pot daarna een gigantische stunt door de meer dan 300 (!) punten hoger genoteerde George Lucardie toch wel een beetje te kleineren: 10-12, 11-4, 2-11, 5-11. Zijn eerste winst in de 2e klasse en wat een droomstart voor Overhees. Toen Gerben ook nog volgens verwachting maar met opvallend gemak (8-11, 6-11, 7-11) Hans Visser versloeg stond het zomaar 0-3 in Huizen. Daarna deed Bijmaat wat terug, maar Mark leverde opnieuw een heel sterke prestatie tegen George, die maar amper via 11-9 in de vijfde het eerste punt voor Bijmaat wist te pakken. Vervolgens liet Gerben helaas onverwacht een steekje vallen tegen Zen (3-1) en leek Bijmaat de zaak gelijk te trekken. Maar Jan was pas net begonnen aan zijn superavond, want tegen Hans wist hij opnieuw een grote verrassing uit de hoed te toveren. Met liefst 0-3 bond hij ook deze tegenstander aan de zegekar. Die 0-3 was weliswaar een beetje geflatteerd (10-12, 14-16, 9-11), maar drie keer op rij nipt een game winnen is geen toeval, dat getuigt van scherpte op het juiste moment. Vervolgens boekte ook Gerben zijn tweede winstpartij tegen George, die de dreun tegen Jan en de narrow escape tegen Mark nog niet te boven was gekomen en door Gerben heel knap met 0-3 werd verslagen. De partij Zen vs. Mark ging duidelijk naar Bijmaat, waarna Jan nog éénmaal alles op alles zetten voor een hattrick. Dat lukte helaas net niet: met 3-2 was Zen hem de baas, maar hij was er toch weer dichtbij, de debutant in het eerste. De 4-5 overwinning brengt team 1 weer enigszins in het spoor van Bijmaat en wie weet is hiermee de ommekeer begonnen. Goed gedaan!

Bij Overhees 2 moest Frank zich voor de thuiswedstrijd tegen titelfavoriet ATC Almere 6 met rugklachten laten vervangen door Leo, die deze opdracht uitermate bekwaam uitvoerde. Want het was aan Leo te danken dat team 2 niet werd weggevaagd door deze sterke tegenstander. Stefan beet drie keer in het stof en dat was niet onverwacht tegen het trio Pim Koekkoek, Ariënne Roeten en Menno Sijtsma, die stuk voor stuk een hogere ranking hebben. Van Gerard werd verwacht dat hij het misschien Menno moeilijk kon maken, maar toen deze na een 1-0 achterstand nipt met 11-13 op gelijke hoogte kwam denderde hij over Gerard heen en ook Pim en Ariënne wonnen in vieren van Gerard, die zelf niet tevreden was met zijn prestatie. Maar gelukkig voor team 2 had Leo wederom het vizier op scherp staan, wat heet: hij had een topavond. Zijn tegenstanders werden naarmate de avond vorderde sterker. Van Menno won Leo niet onverwacht, met 3-1. De winst op Ariënne (opnieuw 3-1) onderstreepte de geweldige vorm die Leo te pakken heeft en was daarom niet eens zo heel verrassend, maar het gemak waarmee dat gebeurde zeker wel. Een ware vuurproef wachtte in de pot tegen de nog hoger aangeslagen Pim. En daar beleefde Leo een nieuw hoogtepunt, want ook die partij ging in 3-1 naar Overhees, een fantastische prestatie waarmee Leo de ELO-grens van 1100 punten heeft overschreden: chapeau! Daar waar Jan eveneens de 1100-punten barrière slechtte met twee spectaculaire overwinningen, deed Leo dat door zeer gedecideerd een groot aantal wedstrijden achtereen steeds punten te pakken. Leo staat als enige Overhezer nog op 100% en heeft 9 uit 9. Door het 3-6 verlies en de dikke overwinningen van de concurrenten Almeerspin 6 en LTTC 3 lijkt er in de 4e klasse A een spannende strijd te ontstaan om de tweede plaats, terwijl ATC Almere 6, hoewel nu nog vierde, met een inhaalpartij tegen het minder sterke REGA 6 tegoed er relatief het best voor staat.

Het enige team dat ook na de derde speelronde nog ongeslagen is, is Overhees 3. Ook de derde pot werd gewonnen, al gaat het steeds wel iets moeilijker: na 7-2 en 6-3 werd het nu 5-4, tegen Hilversum 15. Opnieuw kwamen Peter, Rik en Maurice in actie en net als vorige week ging het rap: zeven van de negen duels werd het 3-0. Maakt team 3 er een sport van om zo snel mogelijk richting kantine te mogen gaan? Rik was het snelst klaar, twee snelle 3-0 overwinningen tegen Pieter van der Spek en Poonam Albers werden voorafgegaan door een 0-3 nederlaag tegen de sterkere Jan Jansen, hoewel Rik twee van de drie games verloor met 9-11, dus hij had best ook een game kunnen winnen. Maurice ging er met 0-3 ook af tegen Jan, won net als Rik met 3-0 van Poonam en speelde de langste pot van de avond tegen Pieter, die hij gemakkelijk leek te gaan winnen, maar die uiteindelijk pas in de vijfde met 11-7 in het voordeel van Maurice werd beslist, nadat Maurice Pieter van een 2-0 achterstand had laten terugkomen op 2-2. Toch wel een linke tegenstander dus, die Pieter. Dat had Peter al eerder ondervonden, hij verloor er met 1-3 van en wist net als Maurice en Rik geen game te pakken tegen Jan. Gelukkig pakte ook Peter zijn zege mee, Poonam werd met 3-0 overtuigend weggeslagen. Met drie overwinningen uit drie wedstrijden staat Overhees 3 fier bovenaan in de 5e klasse F, twee punten los op achtervolgers Laren 3 en ZETA 1. Maar er is nog niet gespeeld tegen deze beide teams, terwijl zij elkaar al wel hebben bestreden. Volop spanning dus daar bovenin!

Ook Overhees 4 droeg flink bij aan de goede afgelopen speelweek, sterker: team 4 boekte de grootste overwinning van allemaal, en dat in de duocompetitie. Met 1-4 kreeg Reflex Maarn 3 billenkoek. Een opsteker die het gehavende team wel kan gebruiken, want Allan is nog altijd geblesseerd en Ton is de komende weken helaas eveneens niet beschikbaar als gevolg van een kleine bovenarmoperatie. Heel veel sterkte gewenst allebei! Het waren opnieuw Xavier en Daan die het moesten doen en waar Xavier in zijn eerste pot nog met 3-0 ten onder ging tegen Bart van Soest, was het vanaf dat moment Overhees dat dicteerde. Daan versloeg zowel Bart als Gerard Rutting met 1-3 en Xavier haalde ongenadig uit tegen Gerard: 6-11, 5-11, 7-11, een geweldige 0-3 tegen een speler die tot dan toch een slordige 70 punten hoger stond genoteerd. Daarmee toont Xavier aan dat hij heel duidelijk de weg naar boven gevonden heeft, ga door! In het coronaproof-alternatief voor het dubbel pakte Overhees het vierde punt, via 2-3 na een 2-1 achterstand en een nipte 10-12 in de vierde. Dat had best verlies op kunnen leveren, maar het werd dus winst. In de 6e klasse D zijn de verschillen vooralsnog zeer klein en is de stand een beetje vertekend, maar met deze grote zege staat team 4 op dit moment in elk geval gedeeld aan kop! Goed bezig!