Ruben tegen de voortreffelijke Carla van der Hulst

Na een dramatische start (0-9 en 8-1 verlies) nemen de kansen voor Overhees 1 op lijfsbehoud toe na de tweede overwinning op rij en terugtrekking van een team uit de competitie in verband met het coronavirus. Team 2 kwam niet in actie omdat hun tegenstander in afwachting was van een coronatestuitslag, terwijl Overhees 3 en 4 deze week verloren.

Bij het eerste team verscheen Ruben voor het eerst dit seizoen aan de start, thuis tegen Hilversum 7. Hij wees het eerste de weg door in het openingsduel te knokken voor de winst. De strijd tegen Ed Stevens was volledig in balans na 11-9, 9-11 en 16-16 in de derde game. Helaas ging die in 16-18 naar Ed, maar Ruben wist zich zeer knap over deze teleurstelling en achterstand heen te zetten: de vierde en vijfde game gingen in 11-8, 11-6 naar Ruben: klasse! Laat op de avond pakte hij nog een overwinning, gemakkelijk in 3-0 tegen Ton Westra Hoekzema. Gerben droeg ook in hoge mate bij aan de winst, hij wist ook van deze beide heren te winnen, beide keren 3-1. En Jan zorgde opnieuw voor een mooie verrassing: ook hij bedwong Ton, met 3-2. Een geweldig resultaat tegen opnieuw een hoger aangeschreven tegenstander. Bij Hilversum liet Carla van der Hulst zien wat tafeltennissen is. Zij was ongenaakbaar en won haar drie partijen met grote overmacht en met technisch uitstekend spel. Zonder twijfel één van de beste tafeltennissers die we de afgelopen 25 jaar bij Overhees in de Orlando-zaal aan het werk hebben gezien. Genieten! Mooi ook dat Ruben toch een game wist te pakken tegen haar. Met de 5-4 overwinning ging team 1 Bijmaat 2 en REGA 4 voorbij, die tegen elkaar zouden spelen. Die wedstrijd ging echter niet door en Bijmaat 2 heeft zich zelfs helemaal teruggetrokken uit de 2 klasse C, vanwege corona. Dat is natuurlijk zeer spijtig, ook de najaarscompetitie dreigt zwaar ontregeld te worden. Het is nog niet bekend wat er gebeurt met de resultaten tot nu toe van Bijmaat 2, maar de verwachting is dat deze uit de boeken gaan (dus ook de overwinning die het eerste vorige week tegen hen boekte) en dat Bijmaat 2 reglementair laatste wordt in deze poule. Dat zou de kansen op lijfsbehoud voor Overhees 1 doen toenemen, maar dat een team de strijd moet staken vanwege het virus is natuurlijk heel droevig en hoe het allemaal afloopt: niemand die het weet. Dus laten we niet op de zaken vooruitlopen, team 1 moet zolang het kan gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn: de pannen van het dak tafeltennissen!

Overhees 2 zou deze week thuis spelen tegen LTTC 3. Ook hier strooide het virus roet in het eten, want de mannen uit Lelystad waren in afwachting van een coronatestuitslag van één van de spelers, die een paar dagen daarvoor nog samen had gespeeld met de anderen. Dus zou het niet verantwoord zijn de reis naar Soest te maken, de strijd is uitgesteld naar 20 oktober. Dat wordt dan de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe zaal.

Team 3 speelde vrijdagavond in Zeewolde tegen het eerste van ZETA, de topfavoriet in de 5e klasse F. Het miste de in grote vorm verkerende Rik en startte als underdog. In dat licht is een 7-2 verlies niet eens zo verkeerd, want ja: ZETA is toch wel een klasse beter en hard op weg naar promotie. Daan boog drie keer het hoofd, al schopte hij het tegen Henri Kroon tot een vijfgamer, wat zonder meer heel knap is tegen een speler met bijna 200 ELO-punten meer. Maurice wist zelfs in vijven te winnen van Henri, een prestatie die er mag wezen. Jammer was wel dat hij geen vat had op het spel van Gea Berkhof, die in 11-9, 11-7, 11-2 onverwacht ruim van hem won. Peter had juist aan het begin laten zien hoe je haar bestrijdt. Hij pakte haar in met 0-3, maar moest dan weer met miniem verschil zijn meerdere erkennen in Henri: 11-9 in de vijfde. Fred Mulder was met zijn ELO boven de 1.000 echt een maat te groot, al wist Maurice hem nog wel een game te ontfutselen. ZETA is op weg naar de 4e klasse, team 3 staat de koppositie af en is nu gedeeld tweede. Maar wat een spanning daar, want de nummers 2, 3, 4 en 5 staan allemaal binnen één punt afstand van elkaar. Hoe dat afloopt is absoluut nog niet te zeggen.

Eén avond daarvoor speelde Overhees 4 een uitwedstrijd en daar kwam opnieuw Daan in actie. Die had het druk deze week: dinsdag trainen, donderdag én vrijdag competitie. That’s the real spirit! Daan was verantwoordelijk voor het enige punt voor Overhees, het vierde ging met 4-1 de boot in tegen ZTTV 6. Theo Rem werd met 2-3 verslagen door Daan en dat was het dan. Het scheelde een haar of Xavier had hem ook bedwongen, maar met curieuze cijfers (12-10, 5-11, 11-13, 11-1, 12-10) kwam hij net tekort. Je zou denken dat je een flinke oppepper krijgt als je bij 1-1 de belangrijke derde game met 11-13 wint, maar Xavier was in de vierde dus even de kluts kwijt. Toch knap om dan in de vijfde nog gelijk op te komen tot 10-10, jammer dat het toch nog mis ging. Clara van der Meulen was bij de Zeistenaren niet te verslaan en ook de mix ging naar ZTTV, al maakte team 4 meer punten in die wedstrijd: 11-9, 11-9, 6-11, 6-11, 11-9. Dus ja, de 4-1 einduitslag was wel geflatteerd, een 3-2 had bijvoorbeeld de verhoudingen beter weergegeven. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient. In de duo 6e klasse D staat Overhees 4 nu derde, maar wat zegt dat als sommige teams vier potten hebben gespeeld, anderen drie en een enkel team zelfs pas twee.

Tja, het is een competitie met hindernissen. En met de toenemende onrust in het land rond het virus is het maar de vraag hoe lang de bal nog over de tafel blijft gaan. We zullen zien, hou moed allemaal! En hou in hemelsnaam afstand…