Peter blaast uit en Frank is trouw supporter bij SHOT 9 vs. Overhees 3 (Foto SHOT)

Precies een half jaar na het abrupte einde van de voorjaarscompetitie hebben we de draad weer opgepakt, de najaarscompetitie 2020 is begonnen. Met inachtneming van de nodige maatregelen en aanpassingen in het competitiesysteem verschenen de vier Overhezer-teams eindelijk weer achter de wedstrijdtafel, met wisselend succes: twee overwinningen, twee nederlagen. Maar bovenal is het heerlijk dat we weer zijn begonnen!

Team 1 ondervond meteen al negatieve gevolgen van het coronavirus: Gerben was lekker vakantie aan het vieren op een Grieks eiland, toen de boel daar op oranje ging, met als advies om bij terugkeer 10 dagen in quarantaine te gaan. Daardoor miste Gerben de competitie-opening en moest Frank uit het tweede worden opgetrommeld. Hij en Jan debuteerden dus zonder ooit hoger dan 4e klasse te hebben gespeeld in de 2e klasse en ook Mark had er nog maar vier avondjes in de 2e klasse op zitten: een team met zo weinig ervaring op dit niveau thuis tegen VEV 1, dat al tientallen jaren 1e en 2e klasse speelt en waarvan een paar spelers langer geleden zelfs op hoofdklasse- en landelijk divisieniveau speelden: een zware dobber zeg maar. Frank genoot, deed zijn stinkende best, haalde zeker zijn niveau en wist als enige Overhezer in elke wedstrijd ministens een game te pakken en tegen Chotto Huang zelfs twee en Jan wist zelfs twee keer op matchpoint te komen tegen Chris van Ouwerkerk, maar beide debutanten capituleerden uiteindelijk toch drie keer. Mark verloor in zijn openingsduel de cruciale derde game tegen Monny van Doorn ongelukkig met 11-13 en wist het niet meer terug te buigen, ook hij boekte geen overwinning. Gevolg: 0-9, een vervelende start. Zonder Ruben in de gelederen en met Gerben in quarantaine was er geen beginnen aan. Gelukkig is laatstgenoemde er de volgende keer weer bij!

Beter verging het Overhees 2. Ook zonder Jan is er genoeg stootkracht over, Almeerspin 6 ging thuis met 6-3 over de knie. Leo en Gerard wonnen allebei drie potten, van Feryat Aslantas, Peter Heijmans en Marcel Vonk. Stefan ging in zijn eerste wedstrijd nipt met 2-3 ten onder tegen Marcel Vonk en dat leek de rest van de avond door te werken in zijn hoofd. Toch zal ook hij punten gaan pakken voor het tweede, dat een mooie start maakt en misschien wel bovenin mee kan draaien dit seizoen.

Voor Overhees 3 meteen al een mooi affiche: een ‘uitwedstrijd’ tegen de vrienden van SHOT. In SHOT 9 is alleen Hans de Heij een ‘oude bekende’, de andere spelers zijn nieuw voor ons. Het was geweldig om Hans weer in actie te zien, na een gedwongen pauze van meer dan een jaar. Maar we juichten natuurlijk voor ons derde, dat geen genade kende en met 2-7 veel te sterk was. Rik was de man van de avond met drie overwinningen (behalve van Hans won hij ook van Florian Burgerhout en Tim Wilting) en Maurice en Peter waren beide twee keer succesvol. Maurice verloor van Hans en Peter van Florian. Vanuit het ‘uitvak’ zag supporter Frank het allemaal tevreden aan. Team 3 staat bovenaan, maar veel zegt het nog niet want er komen vast nog wel sterkere tegenstanders.

Aan team 4 de eer om namens Overhees het spits af te bijten deze competitie, met een uitwedstrijd al op maandagavond. Tegenstander was SC ’t Gooi 1, waarvan de sterkte zeer afhangt van de opstelling. Met Raoul Kooij en Fred van Aggela traden hun sterkste spelers in het veld, waardoor het voor ons een lastige strijd werd. Xavier kwam er solo niet aan te pas, Daan wist Raoul duidelijk wel te verschalken maar Fred duidelijk niet. Na deze vier driegamers was de ‘combistrijd’, waarin de beide spelers van de beide teams afwisselend een game spelen, een stuk spannender. Helaas ging ook deze via 11-9 in de vijfde game nipt naar ’t Gooi, dat dus met 4-1 won.