Het was geen beste week; geen enkel team wist zijn wedstrijd te winnen. Overhees 1 en 4 hadden rekening gehouden met een nederlaag en raakten niet in paniek en team 2 boekte met een gelijkspel zelfs winst ten opzichte van de concurrentie. Maar voor Overhees 3, dat opnieuw zwaar onderuit ging, beginnen de druiven langzamerhand wel erg zuur te smaken.

Zonder Gerben en Ruben ging Overhees 1 de strijd aan met Woerden 4 en dan weet je: het wordt zwaar. Stefan en Gerard wisten beide in al hun potten games te winnen, maar geen hele wedstrijd. Het moest van Mark komen. Die won dik van Kees van Kats en van Willem van de Heuvel, maar tegen Wouter Blok verloor hij heel nipt (14-12 in de vijfde), hoewel hij in totaal meer punten scoorde dan Wouter. En ook in de dubbel scoorden Mark en Gerard meer punten dan Kees en Wouter, maar ook deze ging naar Woerden (12-10 in de vijfde). Er had dus meer in gezeten dan een 8-2 nederlaag, maar desastreus hoeft het allemaal niet te zijn: team 1 is nog steeds zeven punten los van Woerden en 11 van VEV 2, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Aanstaande dinsdag komt VEV op bezoek, een belangrijke wedstrijd!

Overhees 2 kreeg bezoek van nummer 2 op de ranglijst, ATC Almere 6. Het behaalde een verdienstelijk gelijkspel, met twee keer succes voor Leo en een keer voor Peter en Frank. Het was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Frank ging net als in Almere onderuit tegen Daniëlle Smit, die er veel verliest en tegen Peter en Leo geen schijn van kans had, maar op de een of andere manier Frank telkens tot wanhoop weet te drijven. Ze heeft een antwoord op alles wat hij bedenkt en neemt het gaandeweg van hem over. Aan de andere kant wist Peter bijna Benito Lieuw A Soe te verrassen. Die was aan de voet geblesseerd geraakt in zijn partij tegen Leo en was ook tegen Peter genoodzaakt snelle voetbewegingen te vermijden. Aan opgeven dacht hij echter niet, zijn surplus aan techniek moest redding brengen. Dat leek tegen Peter mis te gaan, want Peter wist een 1-2 achterstand via 11-6 winst in de vierde goed te maken en halverwege de vijfde stond het 5-3 voor Peter. Toch perste Benito er nog een paar goede punten uit, waar Peter wat foutjes maakte, waardoor Benito op de valreep won, net als eerder van Leo ondanks zijn blessure. De stunt vond eerder op de avond plaats, tijdens de dubbel. Daarin maakten Leo en Peter een schijnbaar onoverbrugbare 0-2 achterstand ongedaan, tegen Gerard van Straten en een toen nog niet geblesseerde Benito. Overhees kwam steeds beter in de wedstrijd en bij ATC lukte op zeker moment helemaal niets meer: 3-2, een enorm belangrijk punt! Het is fijn dat team 2 wat dubbels wint de laatste tijd, nu al vier in totaal. Onder andere daardoor staat het nu zeven punten los van Elan 3, dat vijfde staat en de volgende tegenstander is. Als het team uit Baarn op volle sterkte verschijnt (en alles wijst daarop), dan zijn ze absoluut in staat om van ons tweede te winnen. Maar een (kleine) nederlaag hoeft niet fataal te zijn voor team 2, dat alles in eigen hand heeft.

Dat geldt helaas niet meer voor Overhees 3. Op de smadelijke nederlaag tegen de nummer laatst volgde opnieuw een 8-2 verlies, dit keer van Elan 5. Er was blijkbaar een misverstand binnen het team over wie moest spelen, waardoor Rik laat in Baarn aankwam en zonder lekker te acclimatiseren aan de bak moest. De man die tot nu toe zo’n geweldig seizoen draaide verloor prompt al zijn wedstrijden, tegen dezelfde tegenstanders als waarvan hij thuis nog drie keer won. Een behoorlijke domper. Maurice kon ook niet voor punten zorgen, wat kan gebeuren als al je tegenstanders een hogere of ongeveer even hoge rating hebben als jij. Dat was het geval, met Gert van Drie, Bandi Sebök en Dick Brander aan de andere kant van de tafel. Gelukkig beschikte team 3 nog over Daan, die een topavond had met twee overwinningen. Zowel Dick als Bandi werden in vijf games verschalkt, een heerlijke opsteker voor de altijd beweeglijke en strijdlustige Daan, die dit zeker heeft verdiend. Hij redde de eer voor team 3, dat echter wel in grote problemen is gekomen door deze nederlaag. Het zakt van plaats 3 naar plek 5, met weliswaar slechts twee punten achterstand op nummer 4 en vier op nummer 3, maar met nog een zwaar programma voor de boeg, onder andere tegen ZTTC 3, dat al kampioen is. Het hele seizoen draaide team 3 lekker mee, maar opeens zit het nu in de hoek waar de klappen vallen. De twee laatste wedstrijden zal het boven zichzelf uit moeten stijgen en zal de concurrentie punten moeten laten liggen om het onheil nog af te wenden.

Overhees 4 ontving koploper De Schans 4 en moest het stellen zonder kopman Allan. Het liep niet goed af: 0-5. Verrassend was dat niet; Joop Jansen en Dirk Akkermans zijn op papier en ook in de praktijk sterker dan Xavier en Ton. Het was eerder verrassend dat Ton er een vijfde uit wist te slepen tegen Joop. Een heel goede partij van Ton, die echter toch verloren ging. Overhees 4 staat nu alleen laatste, want Effect 3 wist twee punten te scoren deze week. Jammer, maar weinig tegenin te brengen.