Let u even op, heren en dames van de avg-handhaving?

Bij Overhees 1 haperde de machine even deze week, het incasseerde gelaten het eerste verlies. Het tweede team moest er hard voor knokken en zag de inspanning beloond met de tweede overwinning. Overhees 3 verslikte zich lelijk in de nummer laatst en moet uitkijken dat het niet in de problemen komt.

Overhees 1 kreeg bezoek van HTTC 4, dat dankbaar profiteerde van de afwezigheid van Ruben en zelf op oorlogssterkte was. Zo stonden er twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar en dan zie je dat het team dat in degradatienood verkeert er net een schepje bovenop kan doen ten opzichte van het team waarvan het niet de vraag is óf, maar wannéér het kampioen wordt. Gerben morste een paar games, maar bleef al met al schadeloos: overwinningen op Henk Wongsodikromo, Fleur de Kroon en Ed van den Brink. Goed gedaan! Gerard zag drie sterkere opponenten tegenover zich en wist helaas niet te verrassen. Mark had een mindere avond. Hij scoorde maar 12 punten tegen Ed en verloor onverwacht ook van Henk (2-3). Tussendoor had hij via een benauwde 3-2 nog wel gewonnen van Fleur, maar ook de dubbel (met Gerben) ging verloren. Zo stond de eerste nederlaag op het bord: 4-6.  Niks aan de hand: team 1 staat nog steeds negen punten voor op de nummer 2.

Ook Overhees 2 speelde thuis, tegen Over ’t Net 2, waartegen het vier dagen eerder nog uit speelde. Toen werd het 7-3 voor de Amersfoorters, maar nu kwam hun kopman niet mee en dat scheelt een slok op de borrel. Peter, Leo en Frank noteerden zelfs hun tweede seizoenszege: 6-4. Leo zat er in Amersfoort niet lekker in, maar zette dat grotendeels recht: vier dagen eerder verloor hij met twee keer 3-0 van Thijs van Veen en René Bornhijm, maar nu was hij ze via 3-1 en 3-2 de baas, een mooie revanche! Toch had er meer in gezeten: het 1-3 verlies van Manuel Menke was onnodig. Bij een stand 1-1 ging de cruciale derde game ondanks diverse kansen op winst alsnog met 13-15 verloren, wat in de vierde in zijn hoofd bleef zitten, jammer. Deze Manuel bleek sowieso lastig te bespelen. Technisch oogt het niet altijd even fraai en aanvallend gaat er een en ander mis, maar o wat heeft hij veel ballen terug en wat maakt hij weinig fouten zolang hij niet al te onbesuisd aanvalt! Frank had er ook grote problemen mee, maar hij knokte zich zonder schoonheid doch effectief via 14-12 in de vierde naar winst. En net als vier dagen eerder won hij van Thijs en René, een mooie clean sheet voor hem. Voor Peter ook een clean sheet, maar helaas andersom: hij was terug van een afwezigheid van enkele weken en had het vizier nog niet helemaal scherp staan. Toch had ook hij een belangrijk aandeel in de overwinning, want in de dubbel liep het met Frank gesmeerd: 3-1 en toch alweer de derde dubbelwinst van team 2 dit seizoen. De concurrentie verloor vrij dik deze week, waardoor Overhees 2 nu vierde staat met drie punten voorsprong op nummer 5. Een mooie slag, maar nog zeker niet veilig!

Team 3 moest nog even langs de BP, want heen en weer naar Lelystad is toch een meer dan dikke 100 km. Als genoegdoening werden er wel een hoop punten verwacht, want LTTC 6 had pas 11 puntjes bijeen gesprokkeld in de voorgaande zes wedstrijden. Helaas viel ook dat enorm tegen: een 8-2 nederlaag die heel hard aankomt, terwijl LTTC niet eens in de sterkste opstelling speelde. Thuis was er nog met 10-0 gewonnen, met in beide teams maar één andere speler. Onbegrijpelijk! Maurice en Daan kwamen niet in de buurt van hun normale niveau en verloren allebei drie keer. Maurice kwam nog tot vijf games in de openingspartij tegen Leo van Bastelaar, die dit seizoen nog geen een partij van de 18 had gewonnen. Maar toen Maurice die pot onverwacht verloor kwam hij de rest van de avond niet meer in zijn spel. Ook Daan moest helemaal aan het eind van de avond buigen voor Leo, nadat hij eerder ook Joop Klever en Anita Rasker had moeten feliciteren. Tot overmaat van ramp kwamen Daan en Maurice ook in de dubbel niet tot winst. De Soester eer werd gered door Rik, die weliswaar wel zijn normale niveau haalde en eenvoudig won van Anita en Leo, maar desondanks verloor van Joop, zij het heel erg nipt: 12-10 in de vijfde. Een 2-8 nederlaag was het harde gelag, waardoor team 3 het strijdtoneel om handhaving op zich af ziet komen. Geen paniek: het team staat nog gewoon derde, maar er is slechts een voorsprong van vier punten over op de nummer 5. Come on guys, schepje er bovenop! 

Overhees 4 speelde deze week niet.