De ware Overhezer: ook bij uitwedstrijden niet te beroerd om even te helpen

Terwijl het vorig seizoen al vrij rap nergens meer om ging, valt dit seizoen voor de meeste teams pas op de laatste speeldag de beslissing in de strijd om handhaving dan wel een kampioenschap.

Bij Overhees 1 speelde Ruben opnieuw niet vanwege een blessure. Gerard, Mark en Gerben haalden een nuttig gelijkspel tegen de belangrijkste concurrent voor de titel, Vlug en Vaardig 2. Gerben is in zijn eerste seizoen meteen de speler die de meeste punten voor team 1 verovert, hij bleef opnieuw ongeslagen tegen Ron Bakker, Gosse Loonstra en Frans Wieringa en staat inmiddels op 20 uit 20, een geweldige prestatie! Ook Mark blijft het prima doen, hij pakte twee overwinningen en kapseisde alleen nipt tegen Gosse Loonstra (12-14 in de vierde game). Gerard knokte zoals altijd keihard en won opnieuw games, maar geen wedstrijd. In de dubbel moeten Mark en Gerben nog aan elkaar wennen: ook hun tweede wedstrijd als koppel ging verloren, net als eerder tegen HTTC. Met de 5-5 houdt team 1 echter alles in eigen hand. VEV speelt de komende week nog een inhaalwedstrijd, waarna onze helden het kunnen afmaken in de week daarop tegen het al gedegradeerde TVS 2. De champagne blijft nog even in de koeler, maar het kan niet anders of de fles kan uiteindelijk worden ontkurkt!

Ook Overhees 2 heeft een voorschot genomen op een klein feestje, het team is dicht bij handhaving. Tegen directe concurrent Elan 3 leken minimaal een paar puntjes nodig om het niet al te spannend te maken op de laatste speeldag en dat is alvast gelukt. Elan trad zoals verwacht aan in een sterke samenstelling en won vrij dik, maar onze vrienden wisten drie punten weg te halen en hun vierde plaats met succes te verdedigen. Frank won met opvallend gemak van kopman Peter Jansen en ook van hardhitter Koert Koster en Ted sleepte ook prima een punt binnen via winst op Koert. Bij Peter zat het op cruciale momenten net even tegen; hij verloor in vijven van zowel Koert als van Steve van Hamersveld, die voorlopig stopt met competitiespelen en weinig potten won dit seizoen, maar uitgerekend op zijn laatste wedstrijdavond in topvorm was en ongeslagen bleef. Mede daardoor won Elan met 7-3 en slonk de voorsprong van team 2 naar drie punten. Het tweede heeft daarmee zeker nog wel wat punten nodig, maar met een wedstrijd tegen hekkensluiter SHOT 6 te gaan moet het mogelijk zijn om die vierde plaats vast te houden.

Problematischer is de uitgangspositie van team 3. Het boekte een ruime 7-3 overwinning op Laren 4 en herstelde zich daarmee van een paar zwakke wedstrijden, maar of het genoeg is blijft de vraag. Hoewel Rik en Maurice de dubbel moesten laten gaan, wisten zij zich solo wel allebei te herpakken na hun uitglijder vorige week; ze grepen allebei twee overwinningen. Rik bedwong André Bouwman en Robert Jan Freeman, terwijl Maurice het won van André en, verrassend en knap, Ronnie Grootveld. Ook tegen Robert Jan speelde Maurice goed, maar met 9-11 in de vijfde ging hij op het nippertje kopje onder. De held bij Overhees 3 was dit keer Mario, die zomaar opeens en tot zijn eigen stomme verbazing alles won wat er te winnen viel: “Ik snap het ook niet, maar ook wel eens leuk”. Zeker waar, mooie stunt Mario! In de stand is het ongemeen spannend, met maar vier puntjes verschil tussen de nummers 2, 3, 4 en 5. Ons derde moet echter nog tegen ZTTV 3, dat er met kop en schouders bovenuit steekt en allang en breed kampioen is en 32 (!) punten los staat. In die laatste wedstrijd moeten er gewoon zoveel mogelijk punten worden gescoord en dan maar hopen op een off-day bij één van de drie andere teams. Het is niet onmogelijk, maar de draad waaraan onze dappere strijders hangen is gemaakt van zijde, een nogal kwetsbaar materiaal.

Overhees 4 liet zich in Wijk bij Duurstede van zijn allerbeste kant zien, door zeer collegiaal tegenstander Effect 3 mee te helpen met opbouwen. Waar zie je dat nog: chapeau! Aan de met zorg geplaatste tafel werd vervolgens één punt gewonnen, de dit seizoen bijna traditionele zege van Allan. In de vijf avonden die hij meedeed wist hij vier keer één van de twee partijen te winnen, zeer opmerkelijk. Net als in de eerste wedstrijd was Olfert Zwakman het slachtoffer, waarmee Allan wederom garant stond voor de gehele oogst van team 4. Want het bleef bij dat ene punt; Paul Eriks was te sterk voor zowel Allan als Xavier. Met de 4-1 nederlaag raakte Effect uit het zicht, een ondankbare rol als rode lantaarndrager is alles wat Overhees 4 rest. Jammer, maar Xavier heeft zich vol overgave gestort op verbetering van de techniek en Allan heeft tot nu toe dit seizoen een ratingprogressie geboekt waar veel Overhezers jaloers op zijn. Dus dat komt wel goed!