Gerben vs. Tycho v/d Linde

Manmanman wat viel dat tegen zeg, die winterslaap. Wie bedenkt er dat 24 december en 31 december op een dinsdag vallen, zodat we twee weken niet konden pingpongen? Belachelijk. Maar goed, we mochten weer deze week, menigeen dus met een trainingsachterstand. Zo goed en zo kwaad als het ging trokken we de batjes weer uit het vet, alle teams startten met de competitie. Hoe ging dat? Redelijk goed, toch.

Ruben vs. Mitch Fokkenrood

Het was in elk geval een zeer bijzondere week, want voor het eerst in de geschiedenis van de club speelden we een wedstrijd in de 2e klasse. En de mannen van team 1 deden het goed, ze wonnen met 7-3 thuis van het jeugdige HTTC 2. Gerben deed waarvoor we hem hebben gecontracteerd: ons verder brengen in de vaart der tafeltennisvolkeren. Hij wees de weg met drie overwinningen, al waren tegen Sven Huiting en Mitch Fokkenrood wel vijf games nodig. Mark zal vast nooit gedacht hebben dat hij na zo’n megacarrière uiteindelijk toch nog in de 2e klasse zou belanden en greep dus zijn kans: hij won bijzonder knap zijn eerste pot met 3-0 van Mitch en pakte laat op de avond zelfs nog een overwinning, met 11-9, 9-11, 11-9, 7-11, 12-10 bleef hij Sven nipt de baas. Klasse! Mark en Gerben wisten ook de dubbel in winst om te zetten: 3-1. Voor Ruben werd het een moeilijke avond. Hij miste ietwat ongelukkig zijn 50e winstpartij op rij in het openingsduel tegen Tycho van der Linde:  13-15, 8-11, 11-7, 12-14. Zo kwam er een einde aan een onvoorstelbare reeks van 49 overwinningen op rij. Goed voor je ontwikkeling zeggen ze dan, maar Ruben denkt er wellicht anders over. Aan het eind van de avond boog hij ook het hoofd voor Mitch. Gelukkig won hij tussendoor nog wel duidelijk van Sven. Uitslag 7-3, een mooi debuut van onze vaandeldragers op dit niveau!

Frank vs. Werner Brouwer

Het tweede had een matineevoorstelling op de zaterdag, in en tegen Hoogland 5. Dat team beschikt met Mark Staffhorst over de speler met hoogste rating van de hele 4e klasse C, dus daar mag je van verliezen. En dat deden Gerard, Leo en Frank dan ook, al hadden ze alledrie zeker kansen tegen de Hooglander die niet echt zijn dag had. Frank wist er een vijfgamer uit te slepen en stond zelfs 1-2 voor en Gerard had zelfs op 0-2 kunnen komen als de eerste game niet met 14-12 een beetje ongelukkig verloren werd. Het dichtst in de buurt van de winst kwam echter Leo. Op 1-2 in games en 7-9 in de vierde had hij nog maar twee puntjes nodig voor een flinke verrassing, maar hij miste twee kansen om op matchpoint te komen en Mark herstelde zich net op tijd. De andere Hooglanders, Ramon Dunk en Werner Brouwer, waren echter van wat minder kaliber en die werden dan ook allebei verschalkt door de drie Overhezers. Soms met de nodige worstelingen, maar toch: knap gedaan!

Leo vs. Werner Brouwer

Was er dan echt niets op te merken op de prestatie van team 2? Toch wel: de dubbel was geen beste vertoning, Gerard en Frank debuteerden als koppel en moesten nog wennen. Het komt mensen, het komt. En was dat nou leuk, op zaterdagmiddag? Ach ja, met een 4-6 winst is het al gauw leuk natuurlijk. Maar het had nog mooier kunnen zijn als we niet door privé-afspraken vrij snel na afloop huiswaarts moesten. Want dat moet je de Hooglanders nageven: je moet erheen op zaterdag, maar dan mag je na afloop wel met ze mee-eten. Dus Daan, voor de volgende keer: Hoogland-uit op zaterdag, geen probleem hoor.

Hier doen we het dus allemaal voor

Ook Overhees 3 speelde uit, in Nieuwegein tegen VTV 9. Rik, Mario en Ted schoten als een raket uit de startblokken, ze namen een voorsprong van 0-4. Helaas kwam er toen wat zand in de machine, of althans: een paar kuub zand. Want de volgende vier partijen waren voor de thuisclub en uiteindelijk eindigde het feest in 5-5, toch een tikkeltje teleurstellend na zo’n vliegende start. Mario en Rik wonnen allebei van Karel Mikx en Ted won daarnaast ook nog van Tobias Lamers. Silvestro Russo tekende namens VTV voor drie zeges, maar ook hij bleef niet helemaal brandvrij, want samen met Karel verloor hij wel in de dubbel van Rik en Mario. Zo werden de punten gedeeld. Geen verkeerd resultaat, maar er was op meer gehoopt.

Zwitserleventafeltennis

Overhees 4 lijkt in een poule te zitten met grote krachtsverschillen, want alle wedstrijden in de 6e klasse E eindigden in 9-1. Helaas ging team 4 thuis het schip in, niet onverwacht tegen het sterke Werinon 2, dat ook nog eens in de sterkste formatie speelde met alle spelers op een hogere rating dan alle opgestelde Overhezers. Dan heb je het met dat ene punt eigenlijk nog onverwacht goed gedaan en het was ook reuzeknap dat Allan won van Marianne Oosterveen (3-1), die wel van Xavier en Ton won. Pieter van Rij en Jan de Haan waren te sterk voor alle Soesters en ook het dubbel (Allan/Xavier) ging verloren. Een forse 1-9 nederlaag, maar hé: team 4 staat wel mooi gedeeld vierde. Zo kun je het dus ook zien.