Hoe gaat team 1 het ervan af brengen in de 2e klasse? Gaan Overhees 2 en 3 hun draai vinden in een gewijzigde samenstelling? En hoe gaat de overstap van duo- naar reguliere competitie team 4 bevallen? We gaan het binnenkort allemaal ontdekken, want de voorjaarscompetitie staat op het punt van beginnen! Klaar voor de start? Een blik vooruit.

Het meest nieuwsgierig zijn we natuurlijk naar Overhees1, want dit team maakt voor het eerst in het bestaan van onze club zijn opwachting in de 2e klasse. Ambities genoeg bij Mark, Ruben en Gerben, maar als kampioen van de 3e klasse mogen we niet meteen verwachten dat het wel even mee gaat doen om een nieuwe titel. Het mooiste affiche in de 2e klasse A is natuurlijk de derby tegen SHOT 2. Heeft Overhees ooit eerder gestreden tegen het een na hoogste team van SHOT? Waarschijnlijk niet. Of onze matadoren de vrienden van de overkant partij kunnen bieden is de vraag, want het uit de 1e klasse gedegradeerde SHOT Is toch wel kampioenskandidaat nummer 1 in deze poule. Wat in elk geval zou moeten lukken is om Hilversum 8 het hoofd te bieden. De andere teams (ATC Almere 3, WIK 1 en HTTC 2) lijken aan elkaar en aan ons eerste gewaagd, waardoor een dichtbevolkt middenveld met spannende strijd om de plekken 2 t/m 5 niet uitgesloten is. Kick-off a.s. dinsdag thuis tegen HTTC. Succes heren!

Met Stefan, Jan en Gerard in de gelederen en vertrouwde gezichten Leo en Frank lijkt team 2 iets sterker te zijn ten opzichte van vorig seizoen. Ook in de 4e klasse C is er een uitgesproken titelfavoriet (het uit de 3e klasse gedegradeerde ZTTV 2) en een duidelijke degradatiekandidaat (het uit de 5e klasse gepromoveerde Good Luck 1), met opnieuw een op voorhand aan elkaar gewaagd middenveld dat zal gaan voor de plekken 2 t/m 5, met naast ons team 2 ook Hoogland 5, LTTC 4 en ATC Almere 6. Overhees 2 start met een ongebruikelijke uitwedstrijd, namelijk a.s. zaterdagmiddag tegen Hoogland. Zet ‘m op mannen!

Ondanks de vijfde plaats van vorig seizoen speelt team 3 toch weer in de 5e klasse. Terecht ook, want het had belachelijk veel punten verzameld voor een team dat slechts vijfde werd. Jan en Daan maken geen deel meer uit van het team en Ted en Peter zijn erbij gekomen. Samen met Maurice, Rik en Mario zouden zij zomaar eens bovenin mee kunnen gaan draaien. In de 5e klasse B lijken Otio 4 en Maarssen 4 op voorhand minder sterk. VTV 9 en VEV 5 lijken al van een wat hoger niveau, maar ook nog ’te doen’. Eigenlijk moet alleen het uit de 4e klasse gedegradeerde Batua 1 op papier hoger worden aangeslagen. A.s. donderdag start Overhees 3 uit tegen VTV. Go get ‘em boys!

Team 4 heeft zich versterkt met Daan en maakt de overstap van de duocompetitie naar de reguliere. Weliswaar blijft het actief in de 6e klasse, maar het niveau lijkt in de 6e klasse toch hoger in de reguliere competitie dan in de duo. Daan, Xavier, Ton en Allan ontmoeten tegenstanders die sterker lijken. VEV 6 komt uit de 5e klasse, maar lijkt niet eens het sterkste team in de poule: Werinon 2 en vooral SVE 13 lijken minstens net zo sterk of sterker. En dan hebben we het nog niet gehad over TOVO 2. Die zouden zelfs kunnen gaan handballen, want ze zijn met zeven man sterk, waaronder een paar spelers afkomstig uit de 5e klasse. Toch lijkt TOVO het team waartegen met wat mazzel in de opstelling wat punten te pakken zijn en ook tegen UTTC 8 zijn misschien een paar zeges te sprokkelen. Maar dat het een zwaar seizoen gaat worden voor Overhees 4 lijkt geen gewaagde voorspelling. Maar daarvan leren we alleen maar, toch? De strijd barst a.s. dinsdag thuis los tegen Werinon. Go-go-go-guys!