Ook in de tweede speelronde lukte het geen van de teams om de volle winst te grijpen. De teams die hun tweede wedstrijd speelden zetten precies dezelfde uitslag neer als vorige week. Dus we mogen dan misschien niet winnen, we presteren wel zeer constant! 

Het eerste kampt met een uitpuilende lappenmand. Stefan is nog geblesseerd en Gerard nam ziek, zwak en misselijk plaats in de mand waar je niet zijn wil. Er werd dus weer een invaller opgetrommeld voor de uitwedstrijd tegen Hoogland 4. Ted uit team 2, die daar vorige week nog ‘de man’ was, stond klaar om voor het eerst sinds 2010 weer eens in de 3e klasse te spelen. In zijn tweede pot tegen Ron van de Grootevheen stond-ie echt lekker te spelen. Hij was opgewassen tegen Ron en ‘pretty close’, maar won ‘m niet: 11-9, 11-6, 11-9. De twee Hooglander Gerards (Aanstoot en van Dam) waren duidelijk te sterk, maar toch een mooie invalbeurt voor Ted en geweldig dat hij team 1 uit de brand wilde helpen: top!

De punten werden binnengehaald door de krachtige Immerzeel-tandem. Ruben won er weer drie, stond zelfs geen enkele game af en lijkt in de topvorm waarin hij verkeert op weg zijn all-time highest rating te gaan verbeteren. Mark was er tegen de twee Gerards heel dicht bij, maar kwam tegen Gerard van Dam ongelukkig op 2-0 achter (12-10, 17-15) en trof in Gerard Aanstoot een slimme tegenstander die op de beslissende momenten scoorde (12-10, 8-11, 12-10, 11-9). Gelukkig kreeg hij Ron er in drie games onder en wist hij met Ruben ook in de dubbel door te komen. Einduitslag 5-5, netjes.

Overhees 2 kreeg REGA 6 op bezoek en die hadden sterspeler Gert van de Kamp meegenomen, die tafeltennis gebruikt als excuus om de kantines van alle sporthallen in de regio te testen op de kwaliteit van de bitterballen en aanverwante vettigheden. Voorlopig gaat dit niet ten koste van zijn prestaties: de kipcornknager beschikt over supersnel spel en een ongelooflijk reactievermogen. Van zijn effect moet hij het niet hebben, maar hij wint vrijwel al z’n potten. Leo, Peter en Frank waren er niet tegen opgewassen, al wist Peter hem wel danig in de problemen te brengen door na een heel snelle 0-2 achterstand spectaculair via 11-5 en 11-3 terug te komen op 2-2. Gert herstelde zich in het begin van de vijfde, waardoor Peter alsnog met lege handen stond. Van Rinko van Veen wisten de Overhezers wel allemaal te winnen en Leo boekte bovendien nog een belangrijke zege op Bert Ridder. De dubbel ging als vanouds verloren, al waren Peter en Frank zeker niet kansloos en zat er in elk geval een gedachte achter hun spel. Hopelijk weet team 2 nog wat dubbels te winnen dit seizoen, want dit konden wel eens heel belangrijke punten worden in deze 4e klasse F, waarin de verschillen onderin klein lijken. Uitslag 4-6. Jammer, maar dat de bitterballen en overige vette happen na afloop door de Nijkerkers dusdanig hoog werden gewaardeerd dat ze een extra teamschotel lieten aanrukken maakte veel goed. Gezellig volk!

Team 3 kwam pas voor de eerste keer in actie. Het ging op bezoek bij Laren 2 en liep eveneens tegen een 6-4 nederlaag op. Er had meer in gezeten, want Rik en Maurice verloren allebei een pot met maar twee puntjes verschil in de vijfde game, terwijl ze over alle games gezien meer punten scoorden dan hun tegenstander: Maurice 12-10, 4-11, 11-9, 8-11, 11-9 tegen Ben Schoordijk en Rik 12-10, 12-10, 5-11, 6-11, 12-10 tegen Rien Lammertink. Gelukkig wonnen ze er ook allebei een, Rik van Ben en Maurice van Rien. Theo Oskam bleef namens Laren ongeslagen, hij won niet alleen van Rik (alweer in vijven) en Maurice, maar ook van Jan, die op zijn beurt zowel Rien als, ook weer in vijf games, Ben versloeg. De dubbel ging naar Laren en zo werd er een kleine nederlaag geïncasseerd, jammer.

Team 4 boekte net als teams 1 en 2 dezelfde uitslag als vorige week, een 0-5 nederlaag, dit keer tegen Almeerspin 3. Xavier en Ton gingen er vijf keer met 0-3 af, maar dit was wel tamelijk geflatteerd, want meer dan de helft van de games werd door de Almeerders met maar twee of drie puntjes verschil gewonnen. Overhees 4 hoeft daarom nog niet te wanhopen: ze bieden zeker goede tegenstand en hebben nu de twee zwaarste tegenstanders al gehad in een poule waarin de krachtsverschillen groot zijn: alle wedstrijden tot nu toe 5-0. De volgende wedstrijden gaan tegen teams die ook nog op nul staan, dus op naar de eerste punten!