Eindelijk is er de afgelopen week winst geboekt: Overhees 3 won zijn tweede wedstrijd overtuigend. Team 1 speelde opnieuw gelijk en team 2 incasseerde de derde nederlaag.

Zonder Ruben en nog steeds zonder Stefan trad Overhees 1 thuis aan tegen het eerste van laagvlieger TVA. Voor de tweede keer werd Jos gecharterd voor een invalbeurt en weer was hij van grote waarde: hij pakte gewoon twee potten, alsof het niks was. Zowel de jonge Daniël der Nederlanden als Frans van Gent werden met miniem verschil in de verlenging van de vijfde game in de luren gelegd: de ervaring en koelbloedigheid op zenuwslopende momenten waarover Jos beschikt waren beide keren doorslaggevend: lekker hoor! Het was sowieso een wedstrijd waarin de verschillen minimaal waren: zes duels gingen over vijf games en alleen de twee vijfgamers van Jos gingen naar Overhees. Er had dus meer in gezeten dan de derde 5-5 van deze competitie. Gerard verloor in vijven van Daniël en ook van Frans, die eveneens Mark wist te verrassen via 12-14 in de vijfde. Samen verloren Mark en Gerard ook de dubbel, opnieuw vijf games. De drie viergamers gingen gelukkig wel allemaal naar Overhees: Mark won van Daniël en ook van Roan van der Ploeg en laat op de avond wist ook Gerard heel knap in vieren te winnen van Roan, die de eerste game nog wel won. Maar toen Gerard de tweede met 14-12 wist te winnen kreeg hij zo’n geweldige push en Roan zo’n inzinking, dat Gerard regelrecht en met de nimmer aflatende vechtlust die we van hem kennen op zijn eerste seizoensoverwinning afstevende: klasse Gerard! Team 1 heeft nog niet gewonnen, maar ook niet verloren en inmiddels wel een gat van acht punten naar de nummers 5 en 6 geslagen. Dat gaat goed!

Minder voorspoedig verloopt de campagne van Overhees 2. Het incasseerde opnieuw een verlies, 7-3 dit keer. Het begin was prima: Ted won eenvoudig en Leo met iets meer moeite van Danny van de Tol en Frank en Ted wonnen zelfs de dubbel, wat team 2 alweer zeven wedstrijden geleden voor het laatst presteerde. Stand halverwege dus 2-3 in het voordeel van Overhees. Maar dan: Cees van Schaik en Arjan van der Linden waren te sterk voor alle Overhezers en het enige punt dat team 2 redelijkerwijs nog kon halen, Frank tegen Danny, ging ook verloren. Frank begon sterk, kwam via een gemakkelijke 4-11 en een al wat lastiger 10-12 op 0-2 en bereikte in de derde game een matchpoint, maar hij wist dit niet te verzilveren en Danny kwam via 14-12 terug op 1-2. Vanaf dat moment was Frank niet meer aan het tafeltennissen, maar aan het worstelen. Hij had de hoog opstuitende onderhandse backhandreturns van Danny af moeten slaan en de steeds beter lopende forehand van Danny moeten vermijden, maar hij was volledig de kluts kwijt, te afwachtend en de spaarzame keren dat hij het initiatief nam te onnauwkeurig. Danny brak via 11-7 en 11-6 door naar de winst. Geen beste beurt voor Frank, die meteen daarna nog een domper te verwerken kreeg: als bob mag hij na afloop bij uitwedstrijden graag een 0.0% biertje nuttigen, maar dat zit er niet in bij VTV, dat aan de weg timmert met een dameseredivisieteam en daar terecht trots op is, maar anno 2019 toch eigenlijk geen nee meer kan verkopen als iemand om een alcoholvrij pilsje vraagt. Nou ja, dan maar een radler of iets anders waarvan je net zo’n vieze smaak in de mond krijgt als van de 7-3 nederlaag. Team 2 gaat het ongelooflijk moeilijk krijgen dit seizoen: het staat nog vierde, maar de concurrentie heeft het ijzersterke UTTC (28 uit 3!) al gehad en wij nog niet…

Beter nieuws dan: de eerste overwinning van Overhees dit seizoen! En wat voor een: Overhees 3 walste met 8-2 over Vlug en Vaardig 6 heen, met Rik in een glansrol: drie keer solo winst en met Mario ook nog de dubbel als kers op de taart. En soeverein: slechts één game ingeleverd de hele avond. Topprestatie Rik! Mario en Maurice stonden ook allebei lekker te ballen, met twee zeges voor elk. Alleen Ben Teuwen (hij won van Maurice) en Wouter Groesz (die versloeg Mario nipt met 9-11 in de vijfde) pakten puntjes namens de Hilversummers, Helen Beunen bleef met lege handen. Overhees 3 heeft 12 uit 2 en dat is prima: tweede plaats!

Team 4 was de afgelopen week vrij.