Overhees 4 en HTV 4 klaar voor de volksliederen, die niet kwamen

Teams 3 en 4 zijn lekker bezig! Ze noteerden deze week allebei een monsterzege: de mannen van Overhees 3 stuurden SVE 14 met 9-1 naar huis en na de pot tegen team 4 droop HTV 4 met eveneens maar één puntje in de sporttas af.

SVE 14 is één van de mindere teams in de 5e klasse C en om enigszins in het spoor van koploper HTTC 7 te blijven was het zaak voor team 3 om stevig tekeer te gaan. Rik, Mario en Daan toonden geen genade, althans… bíjna geen: 9-1. Rik was gauw klaar, want hij moest eerder weg en gaf in de drie partijen die hij vlug achter elkaar wegwerkte maar weinig weg: één game om precies te zijn. Net als vorige week knalde hij er dus een hattrick uit, lekker hoor. Tussendoor pakte hij ook nog even een dubbeltje mee, samen met Mario, die ook al ongeslagen bleef. Tegen Nico Plomp en Ton Kennis had hij wel vijf games nodig, maar daarvoor had hij een geldig excuus: hij zag aan één kant geen steek doordat één van zijn contactlenzen totaal verkeerd zat. Hijzelf en teamgenoten probeerden het ding uit zijn oogkas te peuteren, maar het leek wel of het geval achter z’n oogbol was geschoten (wat helemaal niet schijnt te kunnen, maar wie weet bij Mario wel…). Hoe dan ook: met bloeddoorlopen rode ogen werkte Mario z’n partijtjes af en ondanks een blinde vlek ter grootte van een half gezichtsveld scoorde hij er vrolijk op los. Misschien een goeie tip voor alle lens- en brildragers om de hulpmiddelen aan de kant te gooien en gewoon onbevangen te spelen? Daan hield z’n bril voor de zekerheid op en of het daardoor kwam weten we niet, maar hij verloor een potje, van Nico. Gelukkig was dat dan ook het enige smetje, want van Jan Schrijver en van Ton werd duidelijk gewonnen door Daan, die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Overhees 3 staat er goed voor, op een tweede plaats met al een enorm gat naar de nummers 3 en verder.

Ook team 4 speelde thuis, tegen HTV 4 uit Hagestein, weer eens wat anders. Ook qua kansen, want na de zware wedstrijden tegen Almeerspin 3 en Bijmaat 5, die er bovenuit steken in de 6e klasse A, zouden er tegen deze tegenstander mogelijkheden moeten zijn om de eerste punten binnen te halen. Dus tot op het bot gemotiveerd stonden Allan en Ton aan de start om zaken te gaan doen in de strijd om plek 3. Ton gaf het goede voorbeeld door te openen met een fijne 3-0 tegen Helene van den Boonen-Le Bras, waarna Allan ook knallend van start ging tegen Johan Teuben: 11-3, 11-4. Helaas wist Johan vervolgens de wedstrijd te kantelen en drie keer op rij een nipte gamewinst te halen: 10-12, 9-11, 9-11. Dat was een tegenvaller voor Allan en dan heb je in de duocompetitie weinig tijd om dat te verwerken, want er moet gedubbeld worden. Allan probeerde de teleurstelling van zich af te spelen, maar de eerste game verliep stroef voor hem en Ton: 13-15. Ook in de tweede game was de spanning te snijden, maar dit keer trok Overhees aan het langste eind: 14-12. Dat was het meevallertje dat even nodig was, want vervolgens gingen onze matadoren er overheen: 11-3, 11-7, waarna Ton in de winning mood ook Johan duidelijk aan de zegekar bond. Ton bleef dus de hele avond ongeslagen, een uitstekende prestatie die ook Allan inspireerde: hij sloeg zich vol overgave langs Helene, weliswaar in vijf games maar toch met duidelijke cijfers: 11-3, 9-11, 11-7, 9-11, 11-4. Met de 4-1 winst klimt Overhees 4 naar de vierde plaats en zit het aanstaande tegenstander NSV 3 op de hielen. De reactie van Allan na afloop geeft veel vertrouwen voor dat duel: ‘We hebben het lek boven!’