Ruben op weg naar alltime-high rating

Het competitiebegin was aarzelend, maar de Overhezer machine is nu toch lekker aan het draaien: na winst van het derde en het vierde team eerder deze week, wisten Overhees  1 en 2 hun eerste zege te pakken.

Voor het eerst in jaren wisten we weer eens een derby tegen SHOT te winnen. Team 1 was favoriet tegen het uit de 4e klasse gepromoveerde SHOT 6, maar dan moet je het nog wel even doen.

Harde kern Overhees-‘supporters’

SHOT had voorzorgsmaatregelen genomen voor deze risicowedstrijd en een uitvak voor de Overhees-hooligans gemaakt, dat goed gevuld was met hoog (Stefan) en nog hoger (voorzitter Jos himself) bezoek. Zij kregen een staaltje galleryplay van hun sterren voorgeschoteld waarvan de SHOT-monden voorlopig nog wel even open zullen staan. Ruben en Mark waren veel te sterk voor de drie SHOTters Jackie Xie, Sebastiaan van Dijk en Martin Briët. Alleen Jackie pakte een game van beide Immerzeels en Mark gunde ook Sebastiaan nog een game. Daarmee bereikte Ruben zijn hoogste rating allertijden: pet af! Juist als je vaak de favoriet bent is het des te lastiger dit altijd maar weer waar te maken en Ruben doet dat. Dus drie keer Ruben en ook een loepzuivere hattrick voor de superscherpe Mark, dat waren al zes punten voor Overhees.

Langs de kant ontspannen…

Gerard voegde er nog twee aan toe: hij won knap van de hoger genoteerde Sebastiaan in vijf games en lapte ook Jackie erbij. Toppotten Gerard! Alleen Martin pakte solo een punt namens de thuisclub en in de dubbel wonnen hij en Sebastiaan van Gerard en Ruben. Uitslag 2-8, een mooie revanche voor de verloren derby’s van de laatste jaren!

…maar achter de tafel geconcentreerd…
…en met dit keer twee overwinningen!

Overhees 2 moest wat verder rijden voor een zeer belangrijke pot tegen Woerden 8, dat net als ons tweede nog niet had gewonnen. Het werd me daar toch een kraker van jewelste, niet normaal. Er moesten niet minder dan zes duels over de volle vijf games worden gespeeld. Leo was nog relatief snel klaar met alleen een vijfgamer in de dubbel en solo twee vluggertjes in drieën en één in vier, maar Peter en Ted waren werkelijk geslóópt na afloop: Peter moest twee enkelspelen en een dubbel de volle vijf games aan de bak en Ted werd zelfs geconfronteerd met de bijna onmenselijke opdracht om in al zijn enkelpartijen vijf games lang geconcentreerd te blijven. En nou komt het: van al die thrillers over vijf games won Woerden er maar één, de rest ging allemaal naar Overhees.

Leo boekte gemakkelijke overwinningen op Ruud Torrenga en Jelle Ypma en ging niet onverwacht ten onder tegen Woerdens sterkste speler, Marga Nijenhuis, die ook volgens verwachting in het openingsduel van Peter won. Maar Peter kwam sterk terug met 2-3 zeges op Ruud en op Jelle: geweldig goed gedaan Peter!

Karakterisitiek backhandje

De superster van de avond was echter Ted, die al die ellenlange vijfgamers stuk voor stuk binnensleepte, een zelden vertoonde stunt. En wat een wedstrijden: tegen Jelle wist hij een 2-0 achterstand te repareren, altijd héérlijk. Nóg lekkerder was echter de winst op Marga, want voor aanvang zat er toch een rating-gat van een slordige 100 punten tussen die twee. Dat Ted haar wist te foppen was vreselijk knap en verrassend. Maar daarmee hadden we de spectaculairste wedstrijd van Ted nog niet gezien, want die speelde hij tegen Ruud. In een wedstrijd die heen en weer golfde hing Ted aan een zijden draad, wat heet: op 10-8 in de vijfde stonden er twee matchpoints voor Ruud op het bord. Maar in een zenuwslopend slot wist Ted ook deze vijfgamer sensationeel naar zich toe te trekken: 11-13.

Voor Woerden restte er nog maar één winstpotje in vijven, de dubbel. Team 2 boekte de eerste winst en een belangrijke: 3-7. Op z’n zachtst gezegd geflatteerd, maar wie maalt daar om…