Zeker, UTTC 8 staat een heel stuk lager op de ranglijst dan team 3. Toch was de 5-5 in eigen huis een prima prestatie: na het inhaalduel hadden alle Overhezers er ratingpunten bij, terwijl de Utrechters allemaal met minpunten huiswaarts keerden,

Het derde trad niet in de sterkste opstelling aan, maar hield UTTC 8 toch in bedwang. Maurice leverde een puike prestatie door UTTC’s kopman Harry van der Straaten in vijf games te verslaan. Een enorme stunt, want Harry zit meer dan 100 punten hoger in de rating dan Maurice, die eerder op de avond ook al van Cees Kragten won en met de zege op Harry weer boven de 800 komt: mooi! Iets minder mooi was dat hij geen vat kreeg op de schmutzige rubbers van Jan van der Ploeg, die wel werd verslagen door Mario en door Daan.

Een mooie opsteker voor Daan, die weliswaar de meeste van de vele eerdere duels tussen hem en Jan won, maar ook wel eens het onderspit delfde en toch een veel lagere rating heeft dan Jan. Het valt dan ook niet mee om Jan te bestrijden: hij blijft die bal maar snel terug tikken en is behoorlijk vast, wachtend op die ene fout van de tegenstander. Gelukkig hanteerde Daan de juiste strategie: geduld, maar wel het tempo bepalen en gedoseerd en beheerst aanvallen. Dat bleek het juiste recept, waardoor ook Daan netto punten overhield aan de avond, ondanks verlies tegen Harry en Cees en een tamelijk kansloze dubbel met Mario.

Wat Mario betreft: die deed wat vooraf op papier van hem verwacht werd: netjes winnen van Cees en Jan, verliezen van Harry. Toch wist hij Harry danig in de problemen te brengen en na een 0-1 achterstand de stand om te buigen naar 2-1. Helaas hield hij het niet vol: na een nipte 9-11 in de vierde was het gedaan. Jammer, maar toch goed gespeeld!

Overhees 3 staat op een mooie tweede plaats. Het heeft als enige nog niet gespeeld tegen het zeer sterke HTTC 7, dat met ruime voorsprong koploper is, dus de uitdaging is om plaats 2 vast te houden. Het kan!