De ene opstelling is de andere niet, dat ondervond team 2, dat vooraf rekening hield met een nederlaag of hooguit een gelijkspel uit tegen REGA 6, maar eenmaal in Nijkerk aangekomen constateerde dat de tegenstander bepaald niet op oorlogssterkte was. Team 2 maakte maximaal gebruik van het winstpakkertje: 0-10!

Overhees 2 en REGA 6 stonden al voor de tweede keer tegenover elkaar. REGA-kopman Gert van de Kamp, alias de Kipcornknager, bleef in Soest ongeslagen en had aangekondigd ook in Nijkerk te zullen spelen. ‘Maar dan krijgen jullie wel een teamschoteltje van ons’, voegde hij er geruststellend aan toe. Dat is altijd fijn, maar het vooruitzicht op weer een serie kansloze nederlagen is dat minder. Groot was dan ook de verbazing bij Overhees dat bij aankomst in Nijkerk geen Gert te bekennen was, ook niet toen de wedstrijd al lang had moeten beginnen. Hij was zelfs onbereikbaar voor zijn teammaten. Was Prins Bitterbal I misschien carnaval aan het vieren? Geen idee, maar feit is dat REGA met hun op papier twee minste spelers, Rinko van de Veen en Jan Peter ‘JP’ van Meerveld, ging beginnen aan de strijd, nota bene in een wedstrijd die op hun eigen verzoek naar voren was verschoven! Toen na twee wedstrijden toch echt moest worden besloten of er nog een speler C op het wedstrijdformulier zou komen en zo ja wie dan, keken de Nijkerkers eens rond in de zaal: het was rustig in deze inhaalweek, maar er waren wel een paar dames aan het trainen. Zou één van hen misschien in mogen/kunnen/willen vallen? Jawel: Wendy Simon, competitiegerechtigd en spelend in de 6e klasse, mocht reglementair invallen, had tijd en was bereid om haar clubgenoten uit de brand te helpen. Chapeau voor deze aardige en sportieve dame!

Peter, Ted en Frank realiseerden zich direct dat zij een unieke kans in de schoot geworpen kregen om eens even lekker een karrenvracht punten te halen tegen deze danig verzwakte tegenstander, maar dan moet je het nog wél even doen. En ze déden het: probleemloos wisten zij met alleen maar drie- en viergamers alle potten te winnen en met 0-10 een reuzenstap te zetten in het realiseren van het doel: handhaving in de 4e klasse. Ted is in absolute topvorm dit seizoen en leverde geen enkele game in, ook niet in de dubbel (met Frank). Geen moment gaf Superted (75% deze competitie tot nu toe) zijn tegenstanders enige hoop op een resultaat.

Ook Peter draait lekker de laatste tijd en zit nu op 58%, een mooie score. Peter leverde een game in tegen Rinko en JP, maar echt in de problemen kwam hij niet. Problemen waren er alleen voor Frank, die na een gemakkelijke eerste game tegen Wendy een zwakke tweede afleverde (11-7) en in de derde ook niet geweldig speelde. Als hij die niet nipt met 9-11 had gewonnen had het nog spannend kunnen worden. Wendy kwam in die fase een paar keer lekker door met een technisch mooie forehand. Gelukkig was Frank op tijd weer bij de les en maakte hij het in vieren af, net als zijn andere twee duels. Zo schoot team 2 lekker uit de slof, een mooie opsteker vlak voor het duel met koploper UTTC 5, waarin elk punt mooi meegenomen zal zijn.

Het ontbreken van Gert hield gelukkig niet in dat we ook verstoken bleven van de beloofde teamschotel, dat weet je bij REGA. Daar zorgen ze goed voor hun gasten. De balletjes smaakten na die 0-10 extra lekker en Ted, Peter en Frank brachten een toost uit: ‘op Gert!’