Allan showt uittenue
speciaal voor NSV-uit

Veiligheid vóór alles! Altijd een wijze raad, bijvoorbeeld voor onze teams 1, 2 en 3: vóór eventueel aan een kampioenschap te denken altijd eerst zorgen dat je ‘veilig’ bent en niet degradeert! Maar ook voor team 4, dat niet kan degraderen maar wel uit naar NSV moest. Altijd een gevaarlijke onderneming in die boerenstal met obstakels, dus Allan had voorzorgsmaatregelen genomen. Heel verstandig, safety first.

Xavier als een doelman
tussen de palen

Of het aan die helm en die oorkleppen lag weten we niet, maar Overhees 4 verloor het uitduel tegen NSV 3, dat op evenveel punten stond, met 4-1. In de boerenschuur met houten palen die toch altijd iets uitstralen van ‘als ik er maar niet tegenaan knal’ wist Allan er ondanks (of dankzij?) zijn hoofd- en oorbescherming eentje te winnen, een zeer knappe en royale 0-3 tegen Marcel van der Zee, die vorig seizoen ook al het slachtoffer was van Allans dadendrang (zij het toen in vieren). Het was helaas het enige wapenfeit van Overhees 4, want de andere duels werden door Xavier en Allan verloren, al was Allan er tegen Daan Eleveld wel dicht bij.

Overhees 3 ging op bezoek bij de koploper, HTTC 7. Tevens de aanstaand kampioen, dat moge duidelijk zijn: met twee keer 10-0 en twee keer 8-2 zou het wel eens een lastig avondje kunnen worden voor onze Overhezers. Dat werd het ook: 9-1. Het team uit Houten was zoals dat dan heet ‘een maatje te groot’ en staat nu al 18 punten los. Mario en Daan bleven met lege handen, maar Maurice wist voor team 3 de eer te redden door verrassend en zeer knap in vier games van Ahmad Shuraih te winnen, waardoor de avond voor Maurice persoonlijk toch heel goed was. Voor ons derde resteert nu de strijd om plaats 2, die spannend kan worden.

Frank vs. Clemens Aarendonk

Team 2 speelde ook tegen de koploper, thuis tegen UTTC 5. Dit werd de wedstrijd van Frank, die nog maar weinig indruk had gemaakt dit seizoen maar er nu opeens tegen dit sterke team een hattrick uit flapte. De overwinningen op Gerben Bergman (3-1) en John de Bruijn (3-2) waren mooi, het mooist echter was de 3-1 op Clemens Aarendonk, die op 13 uit 13 stond en door Frank van de 100% werd gehaald. Lekker hoor!

Peter vs. John de Bruijn

Ook fijn was de wijze waarop Peter ‘in de avond’ groeide. De opening tegen Clemens ging kansloos met 0-3 verloren; in de dubbel met Frank ging het al iets beter (1-3) en tegen John nog wat beter (2-3). Helemaal aan het eind volgde dan een mooi sluitstuk tegen Gerben, die nog wel op 0-1 kwam maar vervolgens technisch en vooral tactisch werd stukgespeeld door Peter. Gerben probeerde steeds te scoren met zijn forehand. Die is gevaarlijk, maar hij neemt ‘m wel laat (en dus laag). Toen Peter vanaf de tweede game veel ballen halflang ging geven zat de tafelrand dusdanig in de weg dat Gerbens wapen onklaar werd gemaakt en hij noodgedwongen de bal over de rand moest trekken, waardoor deze te hoog kwam en door Peter lekker kon worden afgeknald met zijn befaamde backhand. Tot wanhoop van Gerben, die het mentaal ook verschrikkelijk moeilijk kreeg. Peter kende geen genade en walste er overheen (3-1), een bijzonder knappe en slimme partij!

Ted speelt voor een lege zaal: allemaal
Ajax kijken in de kantine

Gerben was tevens de enige tegenstander van wie Ted een game wist te winnen. Niet meer dan dat, want het was niet de avond van Ted, ondanks de enthousiaste support van dochters Veronique en Charon. Hun aanmoedigingen konden niet verhinderen dat Ted op nul bleef steken, jammer maar volgende keer weer beter.

Een 4-6 nederlaag tegen een team dat dit seizoen al twee keer met 9-1 en een keer met 10-0 won is helemaal niet verkeerd. Team 2 draait na een moeilijk begin goed!

Concentratie bij Ruben
aan het begin van een duel

En voor de verandering een keertje aan het eind van het verhaal team 1, maar last is zeker niet least, want zij wisten als team wél te winnen: 6-4 van het niet onbekende Barneveld 1. Eerst een rectificatie: uw journalist van dienst heeft weer eens broddelwerk geleverd door de vorige keer te melden dat Ruben zijn alltime-high rating had bereikt. Volgens de man in kwestie zelf klopte dat niet: hij zat er nog twee punten onder. Bij deze rechtgezet. En meteen ook achterhaald, want na de pot tegen Barneveld meldde hij hoogstpersoonlijk (ofwel uit ‘betrouwbare bron’) dat dat alltime-high nu wél was bereikt: 1346, ga d’r maar aan staan. Het is altijd lastig om veel punten te scoren als je altijd maar de favoriet bent, maar hij pakte opnieuw drie zeges en steeg dus ook weer wat in de rating. En hij staat dus ook nog steeds op die 100%, wat een killer is het toch die Ruben.

Gerard gaat serveren

Het killerinstinct van Gerard bleef lang verborgen. Hij verloor tamelijk geruisloos van Paul Versteeg en Bastiaan de Haan en ook in zijn laatste pot tegen Gert Boon kon hij het aanvankelijk niet bijbenen (3-11, 4-11). Maar bij het scheiden van de markt kwam toch weer die vechtersmentaliteit boven drijven: de derde (11-7) en vierde (11-5) game gingen naar Gerard, echt heel knap om je, aan het eind van zo’n lastige avond en in een pot waarin je binnen een paar minuten 2-0 achter staat, toch nog op te kunnen laden. Gerard had daarom meer verdiend dan alsnog ten onder te gaan, na 8-11 in de vijfde.

De strijdlust van Mark leidde daarentegen wél tot resultaat. Ook hij is als geen ander in staat om zich in een wedstrijd te vechten en zichzelf op te peppen. Het bracht hem ook tegen de Barnevelders weer resultaat. Op papier waren zij en Mark aan elkaar gewaagd, maar het was onze Mark die drie keer aan het langste eind trok. Hij moest er drie keer flink tegenaan en in elke pot moest hij een game afstaan, maar dan is het des te knapper dat je toch steeds wint. En 25 ratingpunten in één avondje erbij: ktsjing! Dus was dat gejuich dat we steeds hoorden voor Mark? Nee, dat niet. Dat was voor Ajax dat Real Madrid aan het inmaken was. Maar Mark had het zeker ook verdiend!

Overhees 1 meldt zich in de race om plaats twee. Dat kan een interessant gevecht worden in de tweede competitiehelft, want Barneveld 1 en Hilversum 13 zijn niet veel sterker of zwakker.