We hebben nog genoeg wedstrijden voor de boeg, maar de spanning is ver te zoeken en gaat vermoedelijk ook niet meer komen: geen van de teams is in een kampioensrace en ook van een degradatiestrijd is nergens sprake.

Mark showt azuurblauw Overheestenue met geel/groene elementen en zwarte oprolbare shorts

Overhees 1 ging op bezoek bij Hilversum 13 en speelde net als thuis gelijk: 5-5. Ruben won er drie, al moest hij tegen Robert van der Meel wel diep gaan; Robert was de eerste tegenstander deze competitie die Ruben tot een vijfgamer dwong. Tegen Mark was Robert wel succesvol, maar Mark won wel van Clemens Derickx en Paul Lugtenburg. De duels van Gerard en het dubbel (Mark/Ruben) gingen verloren. Team 1 is nog in de race voor plaats 2, net als Hilversum. Als beide teams gelijk eindigen biedt het onderlinge resultaat met twee keer 5-5 geen uitkomst. De jury kijkt dan naar wie de mooiste pakjes draagt en dat winnen wij glansrijk van Hilversum: kijk maar hoe stijlvol Mark onze geraffineerde outfit showt.

Ted vs. Gerard van der Veen

Team 2 ontving kandidaat-degradant Bijmaat 3 en ramde er weer een dikke overwinning uit: 8-2. Frank won er drie en al speelde hij zeker niet overtuigend, de wijze waarop hij alsnog van Gerard van der Veen won nadat er in de vijfde game van kant gewisseld werd bij een 0-5 achterstand getuigde van de juiste instelling: vechten tot het einde.

Het bewijs: team 2 bovenaan!

Ook Peter stuntte tegen Gerard door hem als zware underdog in vier games te verslaan. Jammer was wel dat Peter de minder hoog aangeschreven Herman Eggink later moest feliciteren. Maar toch twee potten voor Peter, net als voor Ted, die wel van Herman en net als de andere Overhezers van Peter Struiksma won, maar het hoofd boog voor Gerard. Tussendoor toonden Ted en Frank aan dat het ook met de dubbel steeds beter gaat in team 2. De 8-2 was goed voor de koppositie (toch even een screenshotje gemaakt als bewijs), maar goed: met twee potten meer gespeeld zal dat niet lang duren. Het ziet ernaar uit dat Overhees 2 op de derde plaats afstevent, wat een mooie prestatie zou zijn.

Overhees 3 schijnt ook te hebben gespeeld, al is dat velen ontgaan. Wat wil je ook: ze speelden op maandag! Tja, daar denk je niet aan hè, dat er soms op maandag moet worden gebald. Gelukkig was team 3 het zelf niet vergeten, het gerucht gaat dat ze uit bij UTTC 8 hebben gespeeld én gewonnen: 4-6. Bewijsmateriaal ontbreekt, want geen van de heren voelde zich geroepen de TTapp even in te vullen en de Utrechters hebben nu, zaterdagnacht, dus bijna een week later, nog steeds de uitslag niet in NAS gezet. Foei! Wie de punten hebben binnengesleept namens ons derde weten we ook niet, maar het donkerbruine vermoeden is dat Maurice in elk geval een bijdrage heeft geleverd. Ook team 3 doet het goed, ze staan tweede!

Team 4 tenslotte speelde net als het tweede thuis tegen Bijmaat. Met het verschil dat Bijmaat 5 één van de sterkere is in de poule. Xavier en Ton wisten geen punten te scoren tegen Gerrit Vos en Nicole Kuijpers, hoewel Ton erg close was tegen Gerrit, die na een 2-1 achterstand toch nog aan het langste eind trok via twee keer 9-11. Jammer heren, maar de vierde plaats is nog altijd stevig in handen.