Overhees 1 en 3 zijn allebei in hun poule verwikkeld in een strijd om het zilver. Overhees 2 was vrij de afgelopen week en team 4 was uitstekend op dreef in de 3e helft.

Team 1 leverde een topprestatie door met 7-3 te winnen van koploper Hoogland 4, dat daarmee de eerste nederlaag van het seizoen aan de broek kreeg. Ruben is heel hard op weg om zijn 100% tot het eind van het seizoen vol te houden. Hij staat nu op een onvoorstelbare serie van 29 competitie-overwinningen op rij! De laatste die van hem wist te winnen was Shotter Holger, op 9 november vorig jaar. Hooglanders Gerard Aanstoot, Gerard van Dam en Ron van de Grootevheen waren volstrekt kansloos.

Mark boekte weer netjes twee zeges (alleen Gerard van Dam was te sterk) en staat nu op een uitstekende 72% en ook Gerard was in prima vorm: met Ruben een vette 3-0 in de dubbel, goed spel tegen de beide Gerards met in beide wedstrijden gamewinst en een prachtige 3-1 overwinning tegen de hoger genoteerde Ron, waarin Gerard zo’n geweldig verdedigingsblok neerzette dat Ron zich er volledig stuk op sloeg en zich met de moed in de schoenen opzichtig overgaf (11-2 en 11-3 in de derde en vierde game).

Overhees 1 is nog ongeslagen, maar staat toch vijf punten achter Hoogland en weet Hilversum 13 en Barneveld vlak achter zich, beide met een wedstrijd minder gespeeld. Met een relatief eenvoudig restprogramma is team 1 nog volop in de race voor plek 2, maar het zou ook zomaar kunnen dat team 1 straks vierde eindigt zonder een wedstrijd te verliezen. Dat zou toch wel curieus zijn. Hoe dan ook: de mannen draaien een goed seizoen.

Hetzelfde geldt voor Overhees 3, dat het lastige Laren 2 op bezoek kreeg. Er werd met 4-6 verloren, waardoor Laren de twee punten achterstand goed maakte en team 3 voorbij stak op basis van onderling resultaat. Mario had niet zijn dag en verloor er drie, maar Rik en Jan wonnen allebei twee wedstrijden, van Rien Lammertink en Herman van den Brink. Alleen Theo Oskam was voor beiden te sterk, al ging dat twee keer over vijf games en was vooral Jan erg dichtbij, 10-12 in de vijfde. Maurice werd als vierde man ingezet in de dubbel, maar dat mocht niet baten: hij en Rik gingen eraf tegen Herman en Rien, opnieuw in vijf games. En omdat Mario er ook al eentje in vijven verloor is de conclusie dat alle vier de vijfgamers verloren gingen en dat er dus meer in had gezeten dan 4-6.

Vier Overhezers in één beeld, al is de uniformiteit niet 100% op orde…

Wie weet was dat anders geweest als de spelers van Overhees 3 wat beter verspreid over de avond hadden kunnen spelen. Jan speelde namelijk al zijn wedstrijden achter elkaar in het begin, omdat hij vroeg weg moest (zei hij). Daardoor konden Rik en Mario pas laat in actie komen en moesten ook zij noodgedwongen hun wedstrijden snel achter elkaar spelen. Als dit van invloed is geweest (wat we nooit zullen weten), dan zou dat jammer zijn, te meer daar Jan uiteindelijk toch in de zaal bleef om de rest van de wedstrijden te aanschouwen.

Team 2 en Laren staan nu dus met evenveel punten op plaats 3 en 2. Laren is toch wel favoriet voor het zilver, zij hebben aanstaand kampioen HTTC 7 al gehad.

Actiefoto derde helft, die Overhees dik won

Op vrijdagavond speelde team 4 uit tegen Almeerspin 5, bij voorbaat een loodzware klus: de Almeerders hebben het hele seizoen nog maar één potje verloren! Ook Xavier en Allan kwamen niet tot winst, maar ze maakten er toch bij vlagen een echte wedstrijd van, met gamewinst in de dubbel en met Allan die solo ook games binnenhaalde, van zowel Dennis Lam als van Joop de Jonge. Knap gedaan! Om maar te zwijgen over de derde helft, waarin team 4 duidelijk de bovenliggende partij was. Kijk maar naar de foto!