Team 2 verkeerde nog enigszins in de buurt van VTV 7, maar na het verlies tegen de Nieuwegeiners bevindt het tweede zich in een soort niemandsland op plaats drie: ver verwijderd van de tweede plaats, maar met een nog veel grotere voorsprong op de nummer vier.

Met een achterstand van zes punten op VTV 7 had team 2 bij een overwinning wellicht nog een kansje op die tweede plaats. Heel even hielden onze strijders het vol, met na drie potten een 2-1 voorsprong. Maar vervolgens werd snel duidelijk dat een toppositie in de vierde klasse er nog niet in zit voor ons tweede, want er werd met 3-7 verloren.

Peter bleef dit keer op nul. Cees van Schaik en Marc Krikke waren te sterk, maar tegen Danny van de Tol deed hij zichzelf schromelijk tekort. De spannende strijd was na 9-11, 11-9, 13-11 onder controle en in de vierde game pakte Peter een mooie voorsprong om het af te maken, maar na een paar dure en onnodige fouten en een paar goed gelukte topspin-forehandballen van Danny ging de game in 12-14 naar Danny, die het in de vijfde afmaakte: 7-11. Jammer, daar had meer in gezeten.

Leo had veel minder moeite met Danny. In een duel waarin Leo maar 11 punten afstond was hij snel klaar. Maar later op de avond werd het lastiger. Mooiste wedstrijd van de avond was Leo tegen Cees: een ongelooflijk titanenduel dat heen en weer vloog en dat vol zat met adembenemende snelle en lange rally’s waarin beide spelers vol op de aanval gingen en met een fenomenaal reactievermogen de meest onmogelijke ballen met snelheid wisten te retourneren. Fases met oplevingen en inzinkingen aan beide kanten en ook de nodige drama: vocaal van beide kanten sluwigheden die mentaal doorwerkten. Uiteindelijk kon deze rollercoaster via scherpe bochten naar links en naar rechts maar één kant op: naar een vijfde game, via 8-11, 11-5, 11-8, 1-11. En in die vijfde game, waarin Leo herstelde van een vierde game waarin hij veel te veel op de verdediging leunde, ging het dan eindelijk een beetje gelijk op. Totdat Leo aan het eind een paar keer achter elkaar scoorde en drie matchpoints wist te bemachtigen: 10-7. Onverklaarbaar was dat Leo niet doorzette en weer wat inhield. Misschien wilde hij de wedstrijd rustig binnenhalen, maar Cees gaf zich niet gewonnen, die maakte onmiddellijk gebruik van de ruimte die hij kreeg van Leo, sloeg drie winnaars op rij binnen en maakte het met 11-13 af. Ongelooflijk zuur voor Leo, maar wat een fantastische pot was dit, een van de meest spectaculaire duels die we de afgelopen jaren in Orlando zagen. Een wedstrijd die eigenlijk twee winnaars verdiende. Maar ja… Extra vervelend voor Leo was dat hij na deze fysieke en mentale uitputtingsslag maar één wedstrijdje rust had en dat was dan ook nog een ultrakort potje van Ted tegen Danny, een vliegensvlugge 3-0. Daarna moest Leo alweer aan de bak tegen Marc. De slag tegen Cees dreunde nog na in Leo’s hoofd en na twee nipt verloren games (9-11, 12-14) was duidelijk dat ook deze wedstrijd naar VTV zou gaan.

Het was Ted die ervoor zorgde dat Overhees uiteindelijk toch een iets beter resultaat boekte dan de nogal ontluisterende 8-2 nederlaag in de uitwedstrijd. Naast de hierboven al genoemde 3-0 tegen Danny wist hij namelijk ook Cees te verschalken, wat een voortreffelijke prestatie genoemd mag worden. De eerste game ging met 11-13 nog nipt naar Cees, maar vervolgens was het de beurt aan Ted: 11-8, 11-8, 11-9 en hoppa: weer 17 ratingpunten erbij voor Ted, die dit seizoen een van de Overhezers met de grootste progressie lijkt te gaan worden.

Het was eigenlijk al duidelijk en nu nog meer: Overhees 2 zal op een keurige derde plek eindigen.