Teams 2 en 4 openden het seizoen allebei met een uitwedstrijd tegen Bijmaat, maar wel op verschillende avonden. Team 4 trof Bijmaat 5 in de duocompetitie op donderdag en een dag later ontmoette team 2 Bijmaat 3. Beide teams verloren: Bijmaat uit, altijd lastig.

Voor Allan en Xavier viel er weinig eer te behalen tegen het sterke Bijmaat 5. Een nederlaag was ingecalculeerd, maar 5-0 kwam wel hard aan. Alleen op Nicole Kuijpers wisten zowel Xavier als Allan een game te pakken, Gerrit Vos won alles (inclusief de dubbel met Nicole) in drieën. Toch een lichtpuntje: Allan scoorde 27 punten tegen Gerrit, dat waren er in hun vorige onderlinge duel ruim een jaar geleden maar 12. We gaan vooruit!

Leo, Ted en Peter speelden namens Overhees 2 tegen het uit de 5e klasse gepromoveerde Bijmaat 3 en gingen ten onder met 6-4, een teleurstellende competitiestart. De heren begonnen nog goed en stonden halverwege met 2-3 voor, maar ze konden het niet vasthouden. De niveauverschillen bij Bijmaat waren groot: tegen Peter Struiksma kwam geen van de Overhezers in de problemen, maar van Gerard van der Veen werd drie keer ruim verloren. De partijen tegen Herman Eggink waren het spannendst. Ted speelde in 2012 (in zijn SHOT-tijd) twee keer tegen hem en verloor beide malen. Maar in dat mooie blauwe Overhees-shirt greep Ted in vijf games de winst, erg knap gedaan. Ted won er dus twee, een prima resultaat! Peter en Leo deden het hem niet na, want zij gingen beide het schip in tegen Herman. Vooral voor Leo een tegenvaller: hij kwam via 5-11, 2-11 op een 0-2 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de volgende game waren de rollen opeens omgedraaid: 11-1. In de vierde game wist Leo het alsnog bijna af te maken, maar Herman peurde er een 12-10 en dus een vijfde game uit, die Herman eveneens won (11-8). Zo bleef team 2 steken op vier punten, het had een betere competitiestart in het hoofd.

One thought on “Bijmaat uit, altijd lastig

  1. Jammer voor Xavier en Allan in team 4 alhoewel ik wel de indruk heb dat zij iedere week beter gaan spelen. Ik zou zeggen: hou vol dan komt de winst vanzelf een keer jullie kant op.
    Voor team 2 is de prestatie van Ted bijzonder goed. Lange tijd geen competitie en dan toch weer 2 wedstrijden winnen! Top, hoor. Leo en Peter zullen verder in dit seizoen weer de nodige punten gaan pakken. Tegen Bijmaat lukte dat deels, maar er zat meer in. Succes bij de volgende match, heren.

Reacties gesloten