We zijn weer begonnen, team 1 beet het spits af voor de voorjaarscompetitie. En hoe: Hilversum 13 werd verrassend op een gelijkspel gehouden, een puntendeling die voelde als winst!

De analytici werden meteen al in hun hemd gezet met hun mooie praatjes over titelkandidaat Hilversum 13 dat vast veel te sterk zou zijn voor ons eerste. Zelfs met maar één Immerzeel in de opstelling en de Hilversummers in hun sterkste formatie wisten onze stoere Overhezers het grote Hilversum (30 competitieteams dit seizoen!) in toom te houden: 5-5.

Vooraf slecht nieuws: Stefan was niet op tijd fit voor de competitiestart. Wanneer hij zijn rentree kan maken is nog niet bekend, wat natuurlijk heel vervelend is voor ons en voor hem. We hopen op een spoedig herstel. Gelukkig kon een beroep gedaan worden op invaller Jos, die vocht voor wat hij waard was en in zijn eerste twee potten ook goed speelde en in beide wedstrijden tot gamewinst kwam, maar toch verloor van Bert Daselaar en Robert van der Meel. Het lekkerste bewaarde onze hooggewaardeerde voorzitter echter voor het laatst: uitgerekend tegen Clemens Dericks, de op papier sterkste Hilversummer, wist hij ongekend vast te spelen en zo af en toe mooie winners te slaan. De 1-0 voorsprong (11-7) was terecht, de tweede game ging gelijk op maar wel opnieuw naar Jos (11-9). Daarna deed Clemens wat terug (8-11) en ging het in de vierde opnieuw gelijk op. Beide spelers kunnen bogen op een schat aan ervaring en routine, maar uiteindelijk wist Jos veel beter het hoofd koel te houden dan Clemens, die zichtbaar de druk voelde van de favoriet die dit toch eigenlijk niet zou mogen verliezen. Maar dat deed hij wel, door op matchpoint voor Jos (11-10) een foute service te produceren, een beetje tekenend voor de wedstrijd en geweldig afgedwongen door Jos, die stoïcijns de felicitaties in ontvangst nam. Een geweldige prestatie van onze invaller, chapeau!

Voor Gerard zat er helaas geen solowinst in, maar in het dubbel bewees hij andermaal van onschatbare waarde te zijn. Door hem komen de ballen vaak net even wat hoger aanvliegen, waarmee hij Ruben optimaal in stelling kan brengen. En Ruben is niet iemand die aarzelt zodra de kans zich aandient om te scoren, dat weten we allemaal. Clemens en Robert boden pittige tegenstand, maar het dubbeltje viel toch onze kant op: 13-11 in de vijfde, een topprestatie van Ruben en Gerard, tegen een ingespeeld koppel dat zeker succes gaat boeken in de dubbel dit seizoen.

Ook in de enkelspelen was Ruben ongenaakbaar. Robert wist hem een game te ontfutselen, maar naast deze 3-1 zette hij twee keer een 3-0 op het bord. Geen moment kwam hij in de problemen. Tegen Bert produceerde hij een ongelooflijke ‘around the net’, toen Bert aanviel met een harde bal strak en scherp diagonaal, maar Ruben met zijn backhand van buiten de boarding de bal niet alleen wist terug te krijgen, maar hem zelfs nog extra snelheid mee gaf. Een geweldig punt en een aardige bonus toe: de bal verdween strak in het beruchte gaatje tussen muur en zaalafscheiding, waardoor Bert ook echt moest vissen als een verslagen keeper, terwijl Ruben zich laafde aan de toejuichingen van het publiek.

In dat publiek bevond zich Leo, die een zo mogelijk nog buitenaardsere prestatie leverde: hij had met succes in de kantine een teamschotel besteld, iets wat Overhezers regelmatig proberen, maar wat zelden lukt. Petje af voor Leo, die trakteerde omdat hij wat te vieren had. Net als alle Overhezers, die blij waren dat de wedstrijd tegen Hilversum vrij vroeg afgelopen was, wat hen de gelegenheid bood uitgebreid te proosten op het resultaat en nog maar een extra teamschotel te bestellen, nu die pan toch aangeslingerd was. Want dat gelijkspel voelde toch echt wel een beetje als winst.

2 thoughts on “Overhees 1 morele winnaar in openingsduel

  1. Als een getalanteerde pen virtouos heeft Frank weer een mooi stukje proza afgeleverd van het wedstrijdverslag van Overhees 1 tegen Hilversum 13. Chapeau hiervoor! Verder was het voor mij een eer om de honeurs voor Stefan waar te nemen. Ja, ik heb hier nog dagen van genoten! Ik hoop dat Stefan spoedig weer ‘de oude’ is. Sportieve groet, Jos.

    1. Bedankt voor meelevende woorden en hoop er ook snel weer bij te zijn. Ik heb van de geziene wedstrijden genoten en wat heb je alles weer op eigen en professionele wijze verwoord Frank

Reacties gesloten