Team 1 is vol op het orgel gegaan in de strijd tegen degradatie. Het versloeg thuis Bunshot 1 met 7-3 en heeft nog alle kans het vege lijf te redden. De andere teams gingen deze week strijdend ten onder.

Team 1 verscheen onder enthousiaste aanmoediging van trouwe supporter Steef in een sterkere opstelling aan de start dan in de uitwedstrijd en voor Bunshot gold precies het omgekeerde. De eindstand was dan ook precies omgekeerd: in Bunschoten-Spakenburg 7-3 voor Bunshot, in Soest 7-3 voor Overhees. Mark en Ruben wonnen probleemloos hun drie singles en Gerard wist ook weer eens ouderwets te winnen: 11-9 in de vijfde van Evert Blotenburg, waarvan uit nog kansloos met 3-0 werd verloren. Gerard is on his way back en dat geldt voor het hele team: nog wel voorlaatst, maar met zeven punten voorsprong op SVO 3 en met Almeerspin 6, Bunshot 1 en Woerden 5 nog in het vizier. Het wordt spannend!

 

Overhees 2 kreeg aanstaand kampioen Almere United 2 op bezoek. De Almeerders hebben een straatlengte voorsprong en kijken uit naar de 3e klasse, waar ze thuishoren, maar ons tweede deed het met een kleine 4-6 nederlaag gewoon heel goed. Leo en Frank wonnen allebei van Feryat Aslantas en Johan Bakker, twee spelers die vooraf allebei hoger in de ELO zaten dan de beide Overhezers. Leo won twee keer probleemloos, Frank wist voor de zoveelste keer dit seizoen vanuit achterstandspositie in de vijfde te winnen. Hij stond 2-0 achter tegen Johan, maar ontsnapte opnieuw. Dat gaat een keer mis hoor! Wel lekker dat hij Johan van z’n 100% af haalde. Peter staat momenteel even droog. Hij was er dicht bij tegen Feryat, maar kon het niet afmaken. Komt zeker weer terug Peter! Klasse apart was Raymond Visscher van Almere United: nog niet zo lang bezig, maar wat een lekkere forehand-spinballen zeg! Geen kans tegen deze linkspoot voor onze strijders en aangezien hij ook meedeed in de dubbel ging ook die logischerwijs naar Almere. Toch vier punten in Soest gehouden, netjes gedaan.

Het derde team ondernam een zoektocht naar het dorpshuis van Tricht, waar ze maandagavond om half 8 aan de start dienden te verschijnen tegen Batua 2. Nou, dan heb je bijna een halve snipperdag nodig hoor, om dat te halen. Maar ze hebben het gefixt, Maurice, Daan en Jan. En met zo’n vroege start en bijna alle potjes in drieën kun je ook nog een beetje op tijd in je mandje liggen. Jan en Maurice speelden elk een viergamer en Maurice nog een duel in vijven, maar voor de rest waren het vluggertjes, met wisselend succes. Daan en Maurice bleven solo met legen handen, maar Jan onderstreepte nogmaals zijn vorm en greep weer de volle buit. En het dubbel samen met Maurice werd ook gewonnen, dus vier punten mee naar Soest.

Ook team 4 speelde maandagavond, in Vleuten tegen Fletio 5. Xavier en Ton verloren met 1-4 en het was onder andere jammer dat ze een 0-2 voorsprong in de dubbel zagen verdampen, maar Ton boekte een mooie overwinning op Renata Zwerver (die in de thuiswedstrijd nog van hem won) en Overhees 4 kroop een puntje dichter naar NSV 3 toe.