In de zevende speelronde stond er een nieuwe editie van de derby SHOT – Overhees op het menu. Team 1 verloor opnieuw van SHOT 4 en ook voor Overhees 2 en 4 geen succes. Alleen team 3 wist weer te winnen.

Het is niet onze hobby, spelen tegen de noppenbrigade van SHOT. Maar het moet gezegd: ze weten ons er aardig mee van slag te krijgen. Holger van Gorkum won bijvoorbeeld verrassend van Ruben en Mark verloor kansloos van zowel Holger als van Rex Hubbeling.

Geen winst en geen bier, maar Jos bleef toch lachen

Alleen Farhad Alimohammadi was te verschalken door de Immerzeels, die ook de dubbel wonnen van Farhad en Holger. Ruben won daarnaast nog van Rex en dat was het. Gerard won een paar games, maar geen wedstrijd. Zo werd het 6-4 voor SHOT en wisten we dus opnieuw niet de Soester derby te winnen. SHOT 4 lijkt op weg naar het kampioenschap en de problemen voor team 1 nemen weer toe, want Woerden 5 won enigszins verrassend van Bunshot 1 en staat nu vijf punten los op ons eerste. Toeschouwer Jos bleef echter, ondanks het verlies en het feit dat ze bij SHOT opnieuw geen bier verkochten maar Amstel, toch lachen (zie foto)

Overhees 2 trof Huizen 7 in een aanmerkelijk sterkere opstelling dan in de eerste wedstrijd. Thuis won het tweede met 6-4, maar in Huizen mocht het heel blij zijn dat het drie punten meepikte. Huizen had dit keer Pieter Bosch (100%) en Bert van der Zwaan opgesteld, hun twee sterkste spelers. Pieter hield zijn 100%, maar Bert moest eraan geloven tegen Frank, die keihard knokte in een thriller over vijf games, met een eindeloze derde game (15-17), een matchpoint tegen en de uiteindelijke stunt: 10-12. Later won Frank ook nog van Rob Barendregt vanuit een zo mogelijk nog kanslozer positie: op 2-1 achter en een achterstand van 9-3 in de vierde game had Rob ruim de kans om nog twee puntjes te scoren, maar het lukte niet: Frank scoorde er acht op rij: 9-11, met een bal die zo hoog was dat hij op luttele centimeters na het Huizer plafond raakte – toch niet bepaald laag – en wonder boven wonder nog op tafel kwam en zo hoog opstuitte dat Rob er geen controle over had en een andere rally waarin Rob op 9-10 zo hard smashte dat Frank en anderen niet hadden gezien dat de bal eerst op zijn eigen helft stuitte. Rob zelf en scheids Peter zagen het gelukkig wel: 9-11 voor Frank en op naar de vijfde game, waarin Frank opnieuw matchpoint tegen had, maar zich opnieuw naar de overwinning vocht: 11-13. Zo viel het balletje goed voor Frank en stal hij twee overwinningen.

Ted won eveneens van Rob, maar ook dit had anders af kunnen lopen: Ted wist een achterstand van 2-0 nog in winst om te buigen. Het bleef bij deze drie zeges over Overhees 2, want Peter boog drie keer het hoofd, al speelde hij uitstekend tegen Pieter, die hij als enige Overhezer een vijfde game wist af te dwingen. Helaas ging die verloren, net als de dubbel met Ted. Team 2 verloor met 7-3 en duikelde van plaats 2 naar 4, maar de verschillen zijn miniem: tussen de nummers 2 en 4 zitten maar twee puntjes. Niks aan de hand dus.

Ook niks aan de hand voor Overhees 3. Het liep even minder en de ploeg kwam gevaarlijk dicht in de buurt van de degradatiezone, maar staat na twee overwinningen op rij weer mooi derde. Het verschalkte VTV 11 met 6-4 en vooral Maurice is helemaal los gekomen. Vorige week wist hij al zijn eerste wedstrijden van het seizoen te winnen en dit keer zette hij de stijgende lijn door met een ware hattrick. Hij won in drieën van Wim Hartog, zette tegen Piet Ester een 0-2 achterstand alsnog om in winst, greep ook Cees van de Ven in vijf games bij de lurven en werkte dus goed aan zijn percentage. Mario kreeg geen grip op Wim, maar won wel van Piet en Cees en was dus weer goed voor twee punten. Ook Daan droeg bij aan de zege, door Cees met 3-0 aan de kant te zetten. Jammer was de dubbel, waarin er na 11-4, 11-5 geen vuiltje aan de lucht leek voor Daan en Maurice, maar waarin VTV toch nog de winst greep met een nipte 9-11 in de vijfde. Team 3 staat goed op plaats 3, maar moet nog wel uitkijken want het treft de drie sterkste tegenstanders nog.

Voor Overhees 4 viel er deze week weinig eer te behalen tegen Reflex Maarn 3, dat met overmacht kampioen gaat worden. Allan won wel een game van Harmen Postema en dat is superknap, want Harmen heeft er 14 uit 14. Allan was terecht tevreden over zijn spel tegen de koning van de 6e klasse F en ziet dit soort potten als onderdeel van het leerproces. Dat is de juiste instelling: leer van de wedstrijden tegen betere tegenstanders en probeer dan zelf verbeteringen in je spel aan te brengen. Het komt nog niet altijd tot uitdrukking in de score (Xavier en Allan bleven op 0 punten steken), maar Overhees 4 boekt wel degelijk vooruitgang!