We hebben nog één wedstrijd te gaan en het begint erop te lijken dat geen enkel team in ‘het linkerrijtje’ gaat finishen. Deze week wist alleen Overhees 1 te winnen; gelukkig is dat wel het team dat een overwinning het hardst nodig had.

Team 1 ontving Almeerspin 6 en begon furieus: de openingswedstrijd was meteen een kraker: Sai-Yung Ly (pas één keer verloren) tegen Ruben, die er pas twee verloor, waaronder een tegen Sai-Yung. De eerste game was voor Sai-Yung (8-11), wiens forehand topspin prima liep. Daarna kwam Ruben echter goed in zijn spel en na de gelijkmaker (11-8) werd Sai-Yung weggevaagd via twee keer 11-4. Geweldige pot van Ruben! Ook het duel daarna was voor Overhees: een mentaal ijzersterke Gerard wist in vier games Jop Keuchenius te verslaan (in Almere was het nog 3-0 voor Jop), een daverende verrassing en wat een start voor onze mannen! Toen Gerard en Ruben ook razend knap in vijf games de dubbel tegen Jop en Sai-Yung binnenhaalden stond het 3-1, een voorsprong die vastgehouden werd tot het eind. Want hoewel Stefan deze week geen zege wist te boeken, sloeg Ruben nog twee en Gerard nog een punt binnen, waarmee team 1 erg knap met 6-4 won, maar desondanks op die gevaarlijke vijfde plaats blijft. Overhees is wel by far de beste nummer vijf van alle 3e klasse teams en mag dus sowieso hopen op handhaving, maar echt veilig ben je pas als nummer vier. Die vierde plek is nog mogelijk, daarvoor moet Overhees in de laatste wedstrijd (tegen de nummer laatst SVO 3) minimaal vier punten méér halen dan Bunshot 1 of Almeerspin 6 in hun wedstrijden. Zij spelen respectievelijk tegen de nummers 1 (SHOT 4, dat de punten nog hard nodig heeft om kampioen te worden) en 2 (Woerden 5, dat misschien nog kampioen kan worden maar tevens nog niet helemaal veilig is). Nadeel is wel dat Overhees als eerste speelt en de anderen zich daar dus op kunnen richten. Maar dat maakt de zaak tevens een stuk eenvoudiger: niet rekenen, gewoon een zo groot mogelijke overwinning boeken!

Team 2 speelde als ploeg niet best en verloor met 4-6 tegen ATC Almere 6 (waar het vorige maand nog met dezelfde cijfers van won), maar Peter herrees na een moeilijk seizoen als een feniks uit de as, om het team met twee overwinningen op sleeptouw te nemen. Vooral de pot tegen Hans Esch was er één om in te lijsten. Hans speelde twee keer tegen Overhees dit seizoen en verloor niet één keer: Leo, Ted (2x) en Frank (2x) waren niet tegen hem opgewassen, maar Peter wist het spel van de vlugge aanvaller dusdanig te ontregelen dat die niet meer aan zijn geliefde aanvalsspel toe kwam: 11-8, 10-12, 12-10, 11-6. Topprestatie van Peter, die daarna ook nog van Jan Faessen won, waar Frank en Ted eveneens van wonnen. Meer zat er dit keer niet in, wellicht zorgde het feit dat team 2 zich onverwacht snel veilig heeft gespeeld voor een niet optimale instelling. Dat gold zeker voor Frank, die zowel tegen Hans als tegen Arie Schneider onnodig in vijven verloor. Maar zoals vorige week aangekondigd: Frank heeft er dit seizoen zoveel in vijven gewonnen, dat moet een keer fout gaan en dat ging het dus deze week. Team 2 is veilig op de vierde plaats en kan nog derde worden. Maar dan moet het de laatste wedstrijd tegen LTTC 3 met 3-7 winnen. Het kan, maar waarschijnlijk is het niet.

Ook team 3 staat veilig op de vierde plaats en heeft nog kans op plek drie, maar dan hebben we het echt over een theoretisch kansje. Het leverde een matige prestatie uit bij Tielse 4: 7-3 voor Tiel, waar het in Soest nog 6-4 voor ons werd. Alleen Maurice onderscheidde zich positief: hij verloor er weliswaar twee, maar van Aad Vollebregt won hij verrassend (en ruim ook, 11-8, 8-11, 4-11, 5-11), waardoor hij toch met meer ELO-punten uit Tiel vertrok dan hij aankwam. Rik won eveneens van Aad en samen wonnen Maurice en Rik ook de dubbel, van het koppel Donald Schalk/Danique Vukman. Maar daar bleef het bij, er werd in de overige duels zelfs geen game gewonnen, een tikje mager. Daan kwam er niet aan te pas, hij had zeker nog de pot van de avond ervoor met team 4 in de benen. Team 4 finisht voor 99,9% zeker als vierde.

Overhees 4 had zoals gezegd voor het eerst dit seizoen Daan in de gelederen. Hier had Daan meer succes, want hij was in zijn eentje verantwoordelijk voor de hele Overhees-oogst, al was dat dan maar één puntje. Het was kantje boord tegen Erwin Winkel van HTTC 8, Daan wist hem er uiteindelijk onder te krijgen in 11-13 in de vijfde game. Ook Allan wist een game te pakken van Erwin en samen wisten Allan en Daan ook nog in de dubbel gamewinst te boeken, maar niet een hele pot. Einduitslag 4-1. Team 4 staat laatste, maar als het de laatste wedstrijd met 5-0 wint eindigt het team als vijfde. Te verwachten is het niet, maar wonderen bestaan.