Tot nu toe wisten we niet beter dan dat het Wonder van Woerden plaatsvond in 1576. Dat is echter achterhaald: het échte Wonder van Woerden vond plaats op 29 november 2018, toen Almeerspin 6 het vijfde tafeltennisteam van Woerden met 2-8 wist te verslaan, waardoor de dappere ridders van Overhees 1, die twee dagen eerder een heldhaftige overwinning van 3-7 op SVO 5 hadden geboekt, op de allerlaatste speeldag handhaving in de 3e klasse wisten veilig te stellen. Een ware Houdini-act, na een heel seizoen op een degradatieplek te hebben gestaan. Oftewel: het échte Wonder van Woerden. Het was het absolute hoogtepunt in een week waarin de overige Overhees-teams alleen nog maar ‘voor de statistieken’ speelden.

De mannen van team 1 hebben altijd het vertrouwen gehouden dat ontsnapping nog mogelijk was: tegen het al gedegradeerde SVO 5 zou een flinke overwinning moeten worden geboekt op dinsdag en dan zouden Bunshot, Woerden 5 en Almeerspin 6 daar op woensdag en donderdag nog maar eens aan moeten zien te komen. Die overwinning kwam er: dankzij drie keer Ruben, twee keer Mark, een keer Gerard en de dubbel. De 3-7 was prima en zelfs goed voor een voorlopige tweede plaats, maar dat Gerard in zijn laatste pot drie matchpoints liet liggen deed wel pijn: dat ene gemiste punt zou toch niet fataal worden? Op woensdag passeerde Bunshot, door verrassend met 6-4 van koploper SHOT 4 te winnen. Jammer, maar de hoop was al snel gevestigd op de donderdag, de strijd tussen Woerden 5 en Almeerspin 6. Allebei in gevaar voor die gevreesde vijfde plaats, in de wetenschap dat bijvoorbeeld 6-4 of 5-5 hen zou redden, maar ook met nog het weelderige vooruitzicht op een titel bij een monsterscore. De 1-1 tussenstand duidde op een voor Overhees ongunstige gelijkopgaande strijd, maar vervolgens scoorde Almeerspin het ene na het andere punt. Zou Woerden de drie punten die ze nodig hadden voor plaats 4 niet gaan halen? Toen Jordi Reggers namens Almeerspin stuntte door zeer verrassend Kees van Kats te verslaan en de stand op 1-6 te brengen begon het te gonzen in de Overhees (Quasi) Official groepsapp: het zal toch niet gebeuren? Het gebeurde wel: Woerden wist in de drie resterende potten nog maar één keer te winnen, waarmee het bleef steken op 50 punten, evenveel als ons eerste team. Maar de onderlinge balans slaat uit in het voordeel van Overhees, waarmee het Wonder van Woerden is geschied: team 1 veroverde op de allerlaatste speeldag toch nog die felbegeerde vierde plaats. Een geweldige prestatie en wat een apotheose van een matig gestart seizoen (drie nederlagen in de eerste drie duels) met een waanzinnige eindsprint: vier keer winst in de laatste vijf potten. Van harte gefeliciteerd mannen!

Team 2 verloor in Lelystad met 7-3 van LTTC 3 (Ted, Leo en Frank wonnen alledrie eenmaal, van Johan Regterink) en eindigt op een mooie vierde plaats: handhaving en doel bereikt.

Overhees 3 maakte het seizoen met een mooie knal af, het versloeg kampioen Gispen 7 met 6-4, een prachtige prestatie! Rik scoorde een dikke hattrick en ook Maurice was met twee zeges goed op dreef. Mario liet een pot onnodig uit zijn handen glippen (15-17 in de vijfde game), maar boekte ook een overwinning.

Het vierde team deed het prima tegen Almere United 3. Er werd weliswaar met 2-3 verloren, maar in elke wedstrijd ging er minstens één game naar Overhees. Ton en Allan wisten allebei te winnen van Harald Paterek, een resultaat waarmee zij tevreden mogen zijn!

Einde van een seizoen zonder hoge eindklasseringen, maar ook zonder degradaties. Goed gedaan allemaal, op naar nieuwe rondes nieuwe kansen in de voorjaarscompetitie van 2019, waarvoor alweer heel gauw de teams worden opgegeven.