Goed nieuws in de vierde speelronde voor teams 1, 2 en 3. Ruben keerde terug in team 1, dat prompt voor het eerst dit seizoen niet verloor. Team 2 boekte weer winst, net als Overhees 3, dat stuntte door de koploper te verslaan. Bij Overhees 4 zit het niet mee, Xavier moest geblesseerd opgeven.

Hoewel nog niet 100% fit keerde Ruben toch terug in de selectie van team 1 als vervanger van de verhinderde Stefan. Uit tegen Almeerspin 6 was het wel even wennen, want in het openingsduel vond hij de in vorm verkerende Sai-Yung Ly tegenover zich, die verrassend won in vier games (17-15 in de vierde) en ook de rest van de avond ongeslagen bleef. Mark zette deze tegenvaller recht tegen Jordi Reggers en gezamenlijk trokken de Immerzeels ook de dubbel naar zich toe. Later op de avond won Ruben wel zijn andere duels en pakte ook Mark nog een punt. Gerard knokte net zo hard mee, maar het was opnieuw niet zijn avond; hij bleef zonder gamewinst. Het komt Gerard, het komt! Team 1 sleepte een 5-5 uit het vuur en staat onderaan, maar de nummers 5 en 4 zijn niet ver weg. Dinsdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent SVO 3!

 

Aan de andere kant van Almere, in Almere Haven, speelde Overhees 2 tegelijkertijd tegen ATC Almere 7. De heren van team 2 leverden een mooie prestatie door voor de derde keer dit seizoen te winnen: 4-6. Vooral Ted was op dreef, hij won niet alleen van Jeroen van Ingen, maar ook van Arie Schneider en die staat toch dik 100 ELO-punten hoger genoteerd. Vooral de manier waarop maakte indruk: Arie is een zeer vaste en lepe verdediger, maar Ted drukte hem consequent naar achteren, erg knap. Frank won eveneens van Arie, maar minder overtuigend: via een vervelend schaakspelletje. Ach ja, soms is het nodig… Gelukkig kon hij tegen Jeroen wel op offensieve wijze winnen en vooral de dubbel gaf voldoening: Frank en Ted werkten goed samen, wijzigden na een nipte 13-15 in de eerste en een slechte tweede (11-7) hun spelwijze en zagen dat het ineens ging lopen: 1-11, 7-11. Zo lekker als een tactische ingreep succes heeft. Voor Leo was het een wat lastiger avond. Jeroen was hij duidelijk de baas (0-3), maar tegen Arie en Hans Esch wist hij geen game te winnen, ook door wat pech af en toe. Hans was overigens ondanks het verlies van zijn team wel de man van de wedstrijd: wat een energie en beweging, wat een snelheid, ongelooflijk. Drie keer winst zonder gameverlies: respect. Maar de winst was voor Overhees: een belangrijke overwinning waardoor team 2 nu al een gat van 12 punten heeft geslagen op de degradatieplekken. Dat gaat goed!

 

Ook goed gaat het met team 3. Dat tracteerde koploper Tielse TC 4 op de eerste seizoensnederlaag: 6-4. Jan is helemaal in zijn element: hij had nooit gedacht dat het zo genieten was, dat competitie spelen. En ook niet dat hij toch behoorlijk nerveus kan worden tijdens zo’n ‘potje om niks’. Want hé: het gaat dan wel nergens om, Jan wil natuurlijk wel winnen. En dat deed hij: achtereenvolgens werden Aad Vollebregt (nipt met 11-9 in de vijfde), Arie Cornelisse en de lekker fanatieke Danique Vukman verslagen en samen met Rik ging ook de dubbel in vijven naar Overhees, na een achterstand vanwege te onbesuisd aanvallen. De volle mep dus voor Jan, knappe prestatie! Rik ging ook lekker, met naast de dubbelwinst ook succes tegen Aad en Arie. Het was Danique die hem zijn eerste nederlaag dit seizoen bezorgde: 0-3. Maurice wist het spannender te maken tegen Danique, al capituleerde hij uiteindelijk ook, heel close met 9-11 in de vijfde. Maurice kwam pas voor het eerst in actie dit seizoen en miste nog wat ritme: ook zijn andere duels bleef hij met lege handen. Het team boekte echter een prachtige 6-4 tegen de koploper. Met zeven punten achterstand en nog een duel in te halen zou team 3 best weleens kunnen gaan meedoen om de prijzen!

Overhees 4 wist voor de tweede keer op rij geen punt te pakken en is de draad een beetje kwijt. HTTC 8 kwam op bezoek en Allan en Xavier kwamen helaas niet in de buurt van een overwinning. Zeker toen Xavier in zijn tweede duel met een beenspierblessure voortijdig moest opgeven (nadat hij ook in de dubbel al last had) viel er geen eer meer te behalen voor de dappere strijders van het vierde. Fred Fortuin en René van der Wurf waren te sterk, al pakte Allan nog wel een game tegen René. Team 4 zakt naar de vijfde plaats, twee punten achter de komende tegenstander, Almere United 3. Dat wordt een belangrijke pot! Wij hopen dat Xavier snel is hersteld.