De meeste teams zijn halverwege de competitie en hebben inmiddels een aardig beeld van de krachtsverhoudingen in hun poule. Voor Overhees 1 ziet het er allemaal niet zo best uit, team 2 presteert boven verwachting en Overhees 4 scoorde weer punten, maar minder dan de concurrentie. Team 3 heeft pas drie potjes gespeeld en haalt deze week twee wedstrijden in.

Thuis tegen SVO 3 moest het gebeuren voor Overhees 1: vorig seizoen bleven ze deze concurrent tien punten voor en werd er twee keer met 8-2 van ze gewonnen. Maar ja: toen speelden Mark en Ruben beide keren mee en wonnen zowel Gerard als Stefan twee van hun drie potten. Dat was nu helaas niet het geval. Ruben kwam de hele avond niet in de problemen en won achtereenvolgens van Koen Bosboom, Jan Krijger en Melvin Koole, maar Gerard en Stefan moesten drie keer het hoofd buigen, al knokten ze allebei als leeuwen en had Stefan zeker kansen in zijn partij over vijf games tegen Melvin. De dubbel wisten Gerard en Ruben gelukkig nog wel even duidelijk te winnen, waardoor Overhees tot 4-6 kwam. SVO 3 en Almeerspin 6 lopen uit: team 1 is hekkensluiter met vier punten achterstand op de concurrenten.

Overhees 2 speelde eveneens thuis, tegen LTTC 3. Voor aanvang hadden alle spelers uit Lelystad een hogere rating dan alle spelers van Overhees, dus dan hou je rekening met een dikke nederlaag. Maar dat gebeurde niet: Ted, Frank en Leo verzetten zich knap tegen de degradant uit de 3e klasse: 5-5. Alle Overhezers wonnen van Rob Elzerman (Ted met 3-0 en Frank en Leo met 3-2) en Leo en Frank wisten bovendien te winnen van Johan Regterink. Frank ontsnapte wel twee keer miraculeus: zowel tegen Johan als tegen Rob werd hij via 7-11, 7-11 op een schijnbaar uitzichtloze 0-2 achterstand gezet, om vervolgens beide keren toch nog met 3-2 te winnen. Van 0-2 naar 3-2 gebeurt vaker, maar één speler die dit twee keer achter elkaar op een avond flikt, dat is een zeldzaamheid! Namens LTTC bleef Raymon Honing ongeslagen (ook in de dubbel met Johan vs. Ted en Frank), waardoor de einduitslag, onder grote publieke belangstelling van de familie Van der Horst en de oud-leden Bart Ploeg en Rob van der Spek (leuk dat jullie er weer waren!) 5-5 was. Team 2 staat op een mooie derde plaats!

 

Team 4 stond voor de ondankbare taak om op de vrije zaterdagmiddag, terwijl iedereen buiten op het terras of in de tuin genoot van 25 graden in de heerlijke oktoberzon, binnen in de zweterige zaal van Almere United de kleuren van Overhees te verdedigen. Respect voor Allan en Xavier! Ze namen het op tegen een concurrent in de bikkelharde strijd om de plekken 4, 5 en 6: Almere United 3. Xavier was gelukkig hersteld van de blessure die hij vorige week opliep, maar wist solo helaas geen vuist te maken. In in de dubbel waren hij en Allan echter oppermachtig tegen Harald Paterek en Hasan Özdemir: 6-11, 3-11, 6-11. Allan mepte er ook in zijn enkelspelen flink op los: hij wist twee games te winnen in zijn pot tegen Hasan (die helaas toch nipt met 3-2 verloren ging) en smaakte tegen Harald weer eens het heerlijke zoet der overwinning: 1-3. Goed gedaan Allan! Overhees 4 verloor helaas met 3-2, zag Almere een puntje uitlopen en NSV 3, dat deze week met liefst 4-1 won, langszij komen. Maar gelukkig spelen ze duo, dus ze konden op tijd naar buiten om nog even wat zon mee te pakken. Dat maakte veel goed.