De Old Timers Club is dé vereniging van tafeltennisveteranen en organiseert bijna wekelijks ergens in het land een goed bezet toernooi voor 40-plussers. Afgelopen zondag was de OTC bij SHOT te gast en één van de prijzen ging naar Ted, die poule D wist te winnen.

Net als vorig jaar deden namens Overhees Frank en Ted mee. Beiden waren ingedeeld in poule D, bestaande uit negen spelers volgens meerkampsysteem. Er moesten dus acht wedstrijden gespeeld worden en hoewel de meesten nog topfit zijn ondanks de hogere leeftijd, was het een goed idee van SHOT om te kiezen voor best of three.

Vorig jaar wist Frank namens Overhees poule C te winnen en dit jaar was er alwéér succes voor onze club: Ted reeg de overwinningen aaneen. En het ging steeds gemakkelijker naarmate de dag vorderde: waar hij ‘s ochtends nog een paar keer een derde game nodig had, was hij ‘s middags meestal in twee games klaar. De ene na de andere tegenstander sloeg zich stuk op hem en boog het hoofd. Ted presteerde het ongelooflijke: hij won al zijn wedstrijden, acht partijen op rij, inclusief het onderlinge duel tegen Frank, die vierde werd. Chapeau voor Ted, een zeer terechte winnaar! Ted droeg zijn overwinning op aan zijn 87-jarige buurvrouw (zie foto) en schonk haar zijn gewonnen beker. Een mooi gebaar!

Wil je ook een keer meedoen aan een OTC Toernooi? Het volgende in de buurt is op 9 december bij Hilversum.