Deze week speelde alleen team 3 en wel twee keer: het haalde thuis in tegen Batua 2 en uit tegen Gispen 7. Twee weken geleden versloeg Overhees 3 de koploper en zag het er met zeven punten achterstand en nog een pot in te halen goed uit. Hoe anders is dat nu, na twee flinke nederlagen.

Tegen Batua 2 speelden Rik, Maurice en Mario, die goed begon door zijn eerste enkelduel van Piet van Maarseveen en het dubbel met Maurice tegen diezelfde Piet en Martin Monteba te winnen. Tegen Ton van Manen gaf hij de winst echter uit handen: drie matchpoints liet Mario liggen in de vierde game, die hij vervolgens verloor, net als de vijfde. Doodzonde en onnodig. Ook tegen Martin legde hij het af. Rik pakte net als Mario één single-overwinning: helemaal aan het eind van de avond wist hij Ton van de winst af te houden. Voor Maurice bleef het bij die ene overwinning in de dubbel. Het werd een 3-7 nederlaag en daarmee deed team 3 zichzelf te kort, want niet alleen Mario verloor een vijfgamer, ook Maurice (vijf games tegen Ton) en Rik (10-12 in de vijfde tegen Martin) hadden kans op meer.

Drie dagen later werd er een nog mindere uitslag neergezet uit bij Gispen 7: 9-1. En eigenlijk zat er ook niet meer in. Ja, toen Rik tegen Johan de Mari op 0-2 voor kwam via twee keer 2-11 leek het er niet op dat dat punt nog naar de Culemborgers zou gaan, maar Johan wist het duel te kantelen: 11-8, 11-6, 11-7, waarmee Rik uiteindelijk geen aanspraak kon maken op de winst. Wel was het Rik die de eer redde voor Overhees door Henk van Kessel in vieren te pakken. Maar meer dan dat ene schamele puntje zat er niet in; Daan wist niet in de buurt van een zege te komen en Maurice won zelfs geen een game. Ook de dubbel verloren Rik en Daan kansloos.

Een teleurstellende week dus voor Overhees 3, dat opeens geen outsider voor de titel meer is, maar de nummer vier met maar vijf punten boven de degradatiezone. Nog altijd een ruime marge, maar het team mag de komende twee wedstrijden tegen de nummers zes en vijf niet verliezen.