Kan team 1 nog ontsnappen aan degradatie? De heren leggen zich er in elk geval niet bij neer en zijn begonnen aan een inhaalrace. Met de eerste seizoensoverwinning van 7-3 op concurrent Woerden 5 werd het gat naar de Woerdenaren teruggebracht tot drie punten en onze Overhezers deden de laatste plaats over aan SVO 3.

Ruben, in Woerden nog afwezig, opende zoals meestal het bal en boekte gelijk een eenvoudige overwinning op Dick Nobel. Ook Willem van de Heuvel en Kees van Kats waren kansloos tegen Ruben, hoewel Willem nog wel de eerste game in 9-11 wist te pakken van Ruben. Maar verder geen geintjes: drie punten voor Overhees dankzij Ruben.

Mark won ook van Willem en Dick (twee keer 3-1), dus dat waren weer twee punten erbij. Maar het ging mis tegen Kees, in vijf games: 7-11, 11-8, 11-6, 10-12, 6-11. Mark liet zich helaas de kaas van het brood eten in de vierde game. Hij gaf toe dat hij die game en daarmee de wedstrijd gewoon had moeten winnen. Jammer.

Gerard en Ruben: spanning en ontspanning

Gerard was na afloop eveneens aan het reflecteren op zijn eigen verrichtingen: enerzijds was er tevredenheid over de eerste seizoenswinst (3-1 op Kees), maar toch ook teleurstelling over die twee verloren partijen tegen Dick en Willem, beide in vijf games en beide keren na een 2-1 voorsprong. Vooral tegen Dick (9-11 in de vijfde) had er voor zijn gevoel meer in gezeten, wat gemengde gevoelens veroorzaakte. Maar laten we vooral niet de heroïsche winst op Kees vergeten, waarmee Gerard even 32 ELO-punten beurde, wat zijn rating weer een wat rooskleuriger aanzien geeft. En ook in de dubbel was Gerard er met het koppie bij; aan de zijde van Ruben werden Kees en Willem opzij gezet.

Hoewel de overwinning dus nog wat ruimer had kunnen zijn is 7-3 een prima uitslag waarmee team 1 uitstekende zaken doet in de strijd voor lijfsbehoud. Het staat nu vijfde met twee punten voorsprong op SVO 3 en drie punten achter Woerden. In deze poule is nog veel mogelijk, want er zitten maar 13 punten tussen de koploper en de nummer laatst!