Hoewel beide teams in een gewijzigde opstelling aan de start verschenen, noteerde Overhees 2 in de thuiswedstrijd tegen Hilversum 16 dezelfde uitslag: een vette 8-2 overwinning.

Het enige verschil tussen toen en nu is dat we toen nog dachten dat Hilversum een concurrent was in de strijd om handhaving. Dat is niet zo: Hilversum staat stijf onderaan en team 2 voelt zich allang veilig. Het krachtsverschil tussen beide teams was opnieuw groot.

Beste man van het veld was Leo. In Hilversum verslikte hij zich nog lelijk in Ad Jongkind en hij weet dat onder andere aan een nieuw batje. Na dat experiment schakelde hij weer over op zijn oude rubbers en dat voelde vertrouwd. Leo nam revanche op Ad, nadat hij eerder al Sudhir Kumar en Eleanor Pohlman zowel in het enkel als, samen met Peter, in de dubbel had verslagen. Alleen in zijn allereerste game was hij te verkrampt en die leverde hij dan ook in aan Sudhir, daarna was Leo ongenaakbaar.

Peter was, net als in de uitwedstrijd, goed voor twee zeges. Een knappe prestatie, want met Eleanor in de gelederen was Hilversum sterker dan toen, al was zij niet in haar beste doen. Zowel als speler als als scheidsrechter zag zij voortdurend netservices die de rest van de aanwezigen niet zagen. Gelukkig lieten de Overhezers zich er niet door van de wijs brengen, zeker Peter niet. Zelfs toen hij in de vierde game op 10-5 vijf (!) matchpoints verspeelde en in de beslissende game met 7-9 achter stond hield hij het hoofd koel. Met 11-9 trok hij de winst en een hoop ELO-punten naar zich toe, nadat hij eerder Ad kansloos had gelaten. Alleen Sudhir was hem (net als in Hilversum) te machtig.

Sudhir was ook voor Frank een ware plaag. Voor het eerst in dit seizoen leed Frank een nederlaag die ogenschijnlijk niet nodig was. Frank ontsnapte de laatste wedstrijden al een paar keer door een 0-2 achterstand nog net om te buigen in winst, maar dit keer struikelde hij echt, ondanks een uiterst curieus balletje waarmee hij de eerste game won: Frank leek de tafel dik te gaan missen, maar zijn vanuit verre forehand geslagen bal kwam precies op de bovenkant van de netpost en stuiterde zo op tafel, waarna Sudhir in een reflex de bal opving en verbouwereerd concludeerde dat dit een geldig punt was zoals je echt zelden ziet. Het hielp Frank uiteindelijk niet. Hoe langer de pot duurde, hoe krampachtiger hij ging spelen. Geen aanval lukte nog en Sudhir ging steeds beter spelen en was ook slimmer. 6-11, 6-11 in de vierde en vijfde game zegt veel. Helaas: de felbegeerde 1.000 ELO-punten kwamen in zicht voor Frank, maar na dit verlies kan hij weer opnieuw gaan bouwen. Gelukkig won hij wel probleemloos van Eleanor en na o.a. een met 7-11 verloren game waarin hij 0-9 achter kwam uiteindelijk ook van Ad.

Overhees 2 won met 8-2 en staat nu zelfs (tijdelijk) tweede. Lekker hoor!