Thuis wist Overhees 4 nog met 3-2 te winnen van NSV 3, maar in de Nedereindse koeienstal spelen is andere koek: billenkoek. Xavier en Ton gingen met 4-1 onderuit.

Altijd lastig, NSV uit. Het onderkomen in de Nieuwegeinse wijk Nedereind is een verbouwde boerderij en waar vroeger de koeien stonden staan nu de tafels opgesteld, tussen houten palen die het dak ondersteunen. Er is genoeg ruimte voor mooie rally’s, maar alleen al de aanwezigheid van die palen maakt dat je toch wat ingehoudener gaat spelen.

Ton had er aanvankelijk geen last van. Hij boekte aan het begin van de avond zijn tweede seizoenszege, al moest hij vol aan de bak tegen Lorenzo van Geel. 9-11 in de vijfde werd het, heel knap gedaan. Helaas wist hij dit niet vol te houden, want zowel in de dubbel als in de partij tegen Marcel van der Zee zat er geen gamewinst meer in. Vooral het verlies van Marcel deed een beetje pijn en kostte een hoop ratingpuntjes. Jammer, volgende keer beter maar weer.

Ook Xavier wist geen punten meer toe te voegen aan die ene zege van Ton. Hij bewaarde nog goede herinneringen aan de thuiswedstrijd, waarin hij meteen in de openingswedstrijd van zijn debuut voor Overhees wist te winnen. Er zijn maar weinig Overhezers die hem dat kunnen nazeggen. Marcel was toen het slachtoffer, maar die nam dit keer revanche en ook Lorenzo was te sterk.

Overhees 4 verloor met 4-1 en staat onderaan. Maar ach: als je maar lol hebt zeggen ze dan. En lol hebben ze vast gehad daar in de knusse stal.