Er stond veel op het spel bij de laatste competitieronde. Er werd keihard gestreden en Overhees 1 mag hopen, maar bij team 3 overheerst de teleurstelling.

Het eerste hield twee punten over aan het uitduel tegen het sterke Otio 1. Invaller Gerard speelde prima en won wel een game, maar geen pot. Gerben versloeg in vijf games Henny Pouw en Mark won spectaculair van Mario Lenting (zie foto), eveneens in vijf games. Zowel Gerben als Mark en Jan leverden ratingpunten in dit seizoen, maar de schade bleef beperkt. De 8-2 nederlaag betekende dat concurrent WIK een dag later tegen Hilversum 7 maar drie puntjes nodig had om team 1 naar de laatste plaats te verwijzen. Gelukkig speelden de zenuwen het team uit Kockengen blijkbaar parten, want Hilversum won met liefst 0-10. Daarmee finisht Overhees 1 als vijfde en mag het hopen op handhaving in de 2e klasse. Het eerste had dit seizoen liefst zes keer een invaller nodig, de selectie is dus smal. Er wordt gefluisterd dat het eerste zou overstappen van reguliere naar duo-competitie. Daarmee zouden minder invallers nodig zijn, wat wellicht uitzicht biedt op een hogere klassering.

Overhees 2 streed in een rechtstreeks duel met ZTTV 2 om de tweede plaats. Daarvoor zou alleen maar even gewonnen moeten worden van de Zeisters, maar dat lukte helaas net niet: 5-5. Frank vond op de valreep nog wat vorm en won er twee, net als Gerard. Leo hield het dit keer bij één overwinning, waarmee de heren op een toch wat magere derde plaats eindigden. Ruim voldoende voor handhaving, maar alle drie eindigen ze het seizoen met een lagere rating dan toen ze begonnen. Vooral Leo en Frank leverden stevig in.

Voor Overhees 3 stond een buitengewoon belangrijk duel met Hoogland 6 op het programma. Bij winst zou een vierde plek tot de mogelijkheden behoren, maar verlies kon wel eens fataal zijn gezien de geringe verschillen onderin. Het was een enorme domper dat kopman Maurice op de dag van de wedstrijd geblesseerd raakte en niet mee kon doen. Invaller Ton vocht voor wat hij waard was, maar kwam niet tot winst. Het moest van Daan en Peter komen en zij deden het goed door beiden een keer te winnen en samen de dubbel, maar met een 3-7 nederlaag wist team 3 Hoogland 6 niet te passeren en was het van SHOT afhankelijk of het derde LTTC 4 onder zich zou houden. Daarvoor moest SHOT met 8-2 winnen van LTTC, een wel erg ruime zege die niet verwacht werd. Maar SHOT kwam op een 7-2 voorsprong, waardoor het buitengemeen spannend werd. Helaas boekte het team uit Lelystad op de valreep de derde zege, waarmee het in punten op gelijke hoogte kwam met ons derde, maar op grond van het onderlinge resultaat in totaal vijfde. Overhees 3 dus laatste en degradatie naar de 6e klasse: buitengewoon jammer en teleurstellend. Peter daalde in rating en Daan verloor ook punten, veel zelfs. Maar de druiven zijn het zuurst voor Maurice, die op het moment suprême geblesseerd raakte, terwijl hij zo’n goed seizoen draaide en zijn rating enorm wist op te vijzelen. 

De laatste wedstrijd van Overhees 4 stond in het teken van de comeback van Allan. Na maandenlang blessureleed en maanden hersteltijd kon hij de laatste competitiewedstrijd meepakken en dat was natuurlijk goed nieuws. Welkom terug Allan, geweldig dat je er weer bent achter die tafel! Minder nieuws was dat bij tegenstander Leerdam 6 Arwin Vonk al snel moest opgeven. Daardoor speelden Xavier en Allan alleen tegen Hans Dammers, waarvan beiden verloren. De twee wedstrijden tegen Arwin en ook de dubbel konden vanwege het uitvallen van Arwin niet gespeeld worden, waardoor je zou denken dat team 4 op papier met 3-2 heeft gewonnen. De officiële uitslag meldt echter 0-2. Dat lijkt raar, maar consequenties voor de eindrangschikking heeft het voor ons niet: team 4 blijft vijfde. Ook bij Overhees 4 hebben alle vaste spelers ratingpunten verloren.

De toch wel droevige conclusie is dat vrijwel iedereen punten inleverde. Alleen Jos wist op niveau te blijven tijdens één invalbeurt en Mario boekte een mooie ratingwinst tijdens één keer invallen en deelname aan de afdelingskampioenschappen. En natuurlijk Maurice: die boekte als enige vaste competitiespeler flinke ratingwinst en wordt daarom hierbij uitgeroepen tot progressiekampioen van voorjaar ’22. Gefeliciteerd!