Met voor de meeste teams nog maar één wedstrijd te gaan is het nog stevig bikkelen geblazen: zekerheidjes zijn er vrijwel niet, her en der duikt het beruchte degradatiespook op.

Team 1 heeft nog een wedstrijd in te halen en dus nog twee wedstrijden om te proberen degradatie af te wenden. Daarvoor zal het in elk geval niet laatste moeten worden en dat wordt nog een opgave, want het heeft maar één punt meer dan WIK, dat ook nog inhaalt en op papier een iets lichter programma heeft. Stel dat het lukt, dan is handhaving nog steeds erg onzeker, want de vierde plaats is uit zicht, zeker nadat begin deze maand van nummer vier Hilversum 7 werd verloren, met 4-6. Gerben en Mark pakten allebei twee punten, waarbij Mark een uitstekende overwinning boekte op de hoger aangeschreven George Scheffer en Gerben op weg leek naar een hattrick, maar na 11-6, 11-5 alsnog heel nipt (5-11, 13-15, 10-12) onderuit ging tegen Michiel Vloemans. De voor de opnieuw geblesseerde Jan ingevallen Gerard kon het logischerwijs niet bolwerken, al was hij er tegen Bjarne Olofsen heel dicht bij. De dubbel werd door Gerben en Mark vakkundig verloren.

Overhees 2 lijkt veilig, aangenomen dat in hun poule van 5 maar één team degradeert. Het tweede staat vierde en is zeker dat het die plek minimaal behoudt, maar het zit daar allemaal zo dicht op elkaar dat het zelfs nog een theoretische kans op het kampioenschap heeft. Maar dan moeten er heel rare dingen gebeuren en in de huidige vorm zal het niet gebeuren. Het speelde slechts gelijk tegen hekkensluiter Laren 2, waar Frank met veel pijn en moeite eindelijk weer eens een potje won, van André Bouwman, waartegen ook Gerard zijn enige zege binnenhaalde. Leo wist dan weer te winnen van de andere twee, Ronnie Grootveld en Bedrous Makdis Mouso. In de dubbel ging het ook lekker, met Frank (8-11, 5-11, 8-11). Leo gleed echter uit over André, die pas zijn eerste overwinning van het seizoen boekte. Met 3-0 nog wel, een moeilijk te verklaren black-out van Leo. Om de stand een wat fleuriger aanzien te geven zou Overhees 2 de laatste wedstrijd van ZTTV 2 moeten winnen. Dan worden ze minimaal derde en zelfs tweede als SVO 2 verliest van potentieel kampioen Woerden 6.

Overhees 3 boekte eind vorige maand een enorm belangrijke dikke overwinning (8-2) op SHOT 8. Peter zat in een flinke flow, hij boekte drie solo-overwinningen en zette met Maurice ook de dubbel om in winst. Vooral de pot tegen Gerrit Leeflang mocht er zijn. Maurice won er twee, net als invaller Mario, die pas voor het eerst dit seizoen in competitieverband in actie kwam en een thriller speelde tegen George Demmenie met een happy end: 13-11 in de vijfde. De fijne 8-2 winst werd echter gevolgd door een 7-3 verlies uit bij concurrent LTTC 4. De avond begon slecht, met Peter die onverwacht verloor van Jan van den Berg die nog geen pot gewonnen had dit seizoen, Daan die met 12-10 in de vijfde net verloor van Stephan Metz, Maurice die geen kans had tegen de sterke invaller Patrick Bottinga en de dubbel die ook dik verloren ging. Die 4-0 achterstand kwam team 3 niet meer te boven, al pakte het nog drie punten mee uit het verre Lelystad. Maurice won er toch gewoon twee en Peter scoorde ook nog een punt. Met nog één wedstrijd te gaan staat Overhees 3 vierde, met vier resp. vijf punten voorsprong op de nummers 5 en 6. Maar die hebben allebei nog een wedstrijd tegoed en spelen nog tegen elkaar, dus het kan verkeerd aflopen voor onze strijders. Hoop doet echter leven: de laatste wedstrijd is tegen concurrent en nummer laatst Hoogland 6. Als team 3 die nou ’s gewoon dik wint, dan kan het eind goed al goed worden.

Team 4 speelde liefst drie wedstrijden sinds de vorige update. Alle drie gingen ze verloren, maar wonderlijk genoeg klom het team wel in de stand. De laatste plaats werd verlaten, team 4 staat nu vijfde. Tegen Fletio 5 werd met 2-3 verloren, maar Daan greep wel flink wat ratingpunten door van Rajko Reijnen te winnen. Ook de dubbel met Xavier was mooi, 13-11 winst in de vijfde. Tegen Bunshot 6 raakte Daan zijn ratingwinst echter weer meer dan kwijt, door uit te glijden tegen Niels van den Broek, die eerder dit seizoen ook al won van Daan. De eer werd opnieuw gered door Xavier, die wel van Niels wist te winnen, en ook dit was een herhaling van de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Bunshot. En dan speelde Overhees 4 ook nog tegen Leerdam 6, voor het eerst pas dit seizoen. Dat werd helaas 5-0 voor de Leerdammers, al waren Ton en Xavier in de dubbel very close, 11-9 in de vijfde game. De laatste wedstrijd van het seizoen is opnieuw tegen Leerdam 6 en zal dus wel weer lastig worden, maar het goede nieuws is dat team 4 al sprokkelend DTV Smash 4 is gepasseerd op de ranglijst en de Driebergers sowieso voor zal blijven. In punten staan de teams weliswaar gelijk, maar DTV is al klaar en op grond van het onderlinge resultaat is de vijfde plaatst gegarandeerd. Goed gedaan mannen, missie geslaagd!

Tussendoor hadden we ook nog een afvaardiging naar de afdelingskampioenschappen in Hilversum, waar Mario, Gerard, Leo en Frank in enkel- en dubbelspel een gooi deden naar blinkende bekers. Leo en Frank waren ingedeeld in klasse 4 en konden daar weinig potten breken, zowel in dubbel- als enkelspel. Ze keerden een flinke dosis ratingpunten lichter huiswaarts. Dat gold ook voor Gerard, die met Mario was ingedeeld in klasse 5, twee potten verloor en daarmee onverwacht in de verliezersronde terecht kwam (net als overigens Leo, Mario en Frank, maar dat was niet zo onverwacht). Waar Mario een paar potten won van op papier sterkere tegenstanders en dus zijn ratingsaldo lekker opvijzelde, maar zonder eremetaal bleef, daar herstelde Gerard zich van de mindere potten in de ochtend en won hij overtuigend de verliezersronde, met een niet te tillen bokaal als blijvende herinnering (zie foto). Gefeliciteerd, geef de trofee een mooie plek op de schoorsteenmantel Gerard!