Is het ooit eerder voorgekomen dat twee teams van Overhees in één seizoen kampioen zijn geworden? Heeft het laagste team ooit hoger gestreden dan in de laagste klasse? De annalen geven daarover geen 100% zekerheid, maar de laatste 12 jaar is het in elk geval niet voorgekomen. Dus wat er dit seizoen gebeurt is sowieso zeer zeldzaam en historie is in elk geval geschreven, want nooit eerder kwam Overhees uit in de 1e klasse en dat gaat het komend voorjaar gebeuren!

Voor team 4 kwam afgelopen woensdag het verlossende bericht: zonder zelf in actie te komen werden de heren onbereikbaar voor de concurrentie, op een nogal curieuze wijze. De uitslag van de wedstrijd van concurrent Smash Woudenberg verscheen maar niet in de app. De Woudenbergers bleken de handdoek te hebben gegooid en zich te hebben teruggetrokken uit de competitie. Geïmponeerd door de klasse van de matadoren van team 4? Heel goed mogelijk, want Allan, Xavier en Ton kenden het hele seizoen geen genade. Na enkele jaren onderin te hebben gebungeld en vervolgens te zijn opgestoomd naar de middenmoot wist het trio dit seizoen tegenstander na tegenstander gedecideerd aan de zegekar te binden: grote klasse! De poule was al klein met vijf teams. Daarvan zijn er dus nog maar vier over, maar dat doet niets af aan de prestatie. Overhees 4 staat met nog een wedstrijd te gaan 10 punten los, wat in de duocompetitie een straatlengte is, een autobaan! Het hele team wist rond de 80% te scoren en met de geschrapte potten tegen Smash heeft team 4 álle wedstrijden gewonnen! Dan ben je de onbetwiste kampioen. Ook als Smash was blijven meedoen was team 4 vrijwel zeker bovenaan geëindigd, want het gat was al praktisch onoverbrugbaar. Van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! Op naar de 5e klasse, puntjes pakken en verder leren daar!

Ook Overhees 1 bereikte het kampioenschap zonder zelf in actie te hoeven komen. Concurrent TTVN 1 moest maandagavond minimaal vier punten halen tegen Elan 2 om een theoretische kans op de titel te houden, maar dat mislukte: de Nieuwegeiners gingen met 2-3 onderuit. Feest bij ons dus! Met nog één partij te gaan is de voorsprong zeven punten en ook team 1 is daarmee in een vroegtijdig stadium onbereikbaar geworden. Kampioen worden is één, maar als je het vóór de laatste wedstrijd wordt mag je spreken van overheersing. Overhees 1 heerste, met acht (meestal dikke) overwinningen en maar één (kleine) nederlaag. Indrukwekkend zijn ook de individuele prestaties van Mark en Gerben: 78% voor Mark en 94 (!) voor Gerben, die het hele seizoen maar één potje verloor! De heren wisten hun rating ook verschrikkelijk op te pompen, tot bijna all time high-proporties. Kortom: terechte kampioenen en helemaal klaar voor de 1e klasse, uniek in de historie van Overhees. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie die ons allen trots maakt, toppers!

Uiteraard worden beide teams nog gehuldigd, in het bijzijn van alle leden. Daarover later meer. Vanavond (dinsdag) alvast een (letterlijk) smakelijk voorproefje van Mike. Dat wordt gezellig! 

Een gedachte over “Teams 1 én 4 kampioen: clubhistorie

Reacties gesloten