De najaarscompetitie zit erop. Na de kampioensraces van team 1 en 4 streed Overhees 2 nog voor handhaving in de 3e klasse. Voor team 3 stond er nog een pot om zo ongeveer des keizers baard op het programma.

Het had gekund voor team 2, handhaving. Goed, de kans leek vooraf klein, maar toch: drie punten achterstand op de nummer voorlaatst als je zelf speelt tegen de nummer vier en de nummer voorlaatst het nog moet opnemen tegen de koploper die nog volop in de beugels moest om kampioen te worden… Wie weet! En dus begaven Leo, Gerard en Frank zich vol goede moed richting Muiderberg, alwaar Buna 1 (er is geen 2), op papier uit Bussum, zijn thuiswedstrijden afwerkt in de zaal van Werinon. Het bleek ijdele hoop, want er werd verloren met 8-2, waardoor het doek definitief viel voor Overhees 2. Volgend seizoen dus weer 4e klasse, handhaving zou niet verdiend zijn met winstpercentages tussen de 17 en 30%. Alleen Jan scoorde goed, maar hij was lang niet altijd inzetbaar. Er is hoe dan ook veel geleerd en het moet met de nieuwe ervaring mogelijk zijn om volgend seizoen bovenin mee te draaien.

Overhees 3 heeft het doel (hoogstwaarschijnlijk) wel gehaald: handhaving in de 5e klasse. Praktisch ging de laatste wedstrijd nergens meer om, tenzij er héél rare dingen zouden gebeuren. Maar het liep team 3 kennelijk toch wat dun door de broek, want voor alle zekerheid werd Jos ingeschakeld. Dat wierp vruchten af: drie overwinningen. Maurice en Peter voegden er twee resp. een zege aan toe en de dubbel werd ook gewonnen door Peter en Maurice, waardoor Hilversum 15 met 7-3 werd verslagen, ruim voldoende om de 5e plek veilig te stellen. Theoretisch geen recht op handhaving, maar de praktijk wijst uit dat het raar moet lopen wil je degraderen als je 5e wordt met 40 punten. Dus volgend jaar weer 5e klasse mogen we aannemen. Dat wordt nog vechten met Xavier, Allan en Ton: wie mag zich volgend seizoen Overhees 3 noemen en wie wordt Overhees 4? We zullen zien!

Op 12 december wordt tijdens het Handicaptoernooi even kort teruggeblikt op het afgelopen seizoen, dat overall met twee kampioensteams en promotie naar de 1e klasse buitengewoon succesvol was! Be there!