Daan op weg naar winst tegen André Bouwman

Alle teams hebben inmiddels twee of drie wedstrijden in de najaarscompetitie erop zitten en we kunnen zeggen dat we goed uit de startblokken zijn geschoten: voorlopig allemaal in het linkerrijtje.

Team 1 betrad drie keer de arena en staat zelfs gedeeld eerste. Bunshot 3 werd met 2-3 verslagen en SVO 1 met 4-1. Dat had zelfs 5-0 kunnen zijn, ware het niet dat Gerben het ternauwernood aflegde (11-13 in de vijfde game) tegen Sander van Zeijst, die als nieuwkomer nog een relatief lage rating heeft en Gerben dus een karrevracht punten afhandig maakte. Maar daar komt Gerben vast wel weer bovenop. Thuis tegen Elan 1 werd een 2-3 nederlaag geleden, maar Jan leverde een prima prestatie door verrassend van Eddie Uittenbogaard te winnen. Onderwijl heeft Mark voorlopig het hoogste winstpercentage van het team 75%. Het eerste deelt de koppositie met Bijmaat 1, al staat TVS 2 er met maar twee punten minder en nog een wedstrijd in te halen er ook goed voor.

Overhees 2 haalde ongenadig hard uit in Almere tegen ATC 6: 1-9. En dat terwijl de avond begon met een domper, want Leo, die pas een nieuw batje heeft gekocht, was dat batje doodleuk vergeten mee te nemen. Dat was al een opvallende actie, maar wat volgde was nog doller: Leo wisselde middenin een wedstrijd ‘op semi-legale wijze’ het van Gerard geleende batje in voor dat van Frank en aan het eind van de avond was de conclusie dat hij desondanks toch gewoon alles had gewonnen. Het moet niet gekker worden. Gerard viel goed aan met z’n backhand en ook dat leverde drie zeges op. Het ene puntje voor ATC werd gemorst door Frank, maar hij zette dat spectaculair recht door thuis tegen SHOT 7 drie keer te winnen, waarbij hij twee keer drie matchpoints overleefde. Ja, dat zijn de lekkerste… Het werd uiteindelijk 5-5 in de Soester derby. Team 2 staat tweede, op zes punten van SHOT, dat wel al een wedstrijd meer speelde.

In de poule van Overhees 3 zijn pas twee wedstrijden gespeeld en beide keren verschenen onze dappere Overhezers achter de tafel. Er werd eenmaal verloren en eenmaal gewonnen, beide keren met 7-3. Laren 3 was te sterk, maar Daan zal tevreden zijn met zijn verrassende winst op André Bouwman, die ook het hoofd boog voor Mario en Peter. Tegen TOVO 1 stond Peter ouderwets te vlammen: drie keer winst in de enkel en een overwinning in de dubbel, met Daan, die opnieuw zijn ratingsaldo flink opkrikte via winst op Arnoud van Basten. Mario verslikte zich onverwacht in Mark van Doesburg, maar zette dat recht door vervolgens twee potten te pakken. Met 10 uit twee gaat team 3 aan kop, maar ja: drie van de andere teams hebben nog helemaal niet gespeeld en de andere twee pas een keer. Dus veel zegt het niet, maar voorlopig staan ze er toch maar mooi, daar bovenaan.

Team 4 heeft al drie keer gespeeld en staat op een verdienstelijke derde plaats. Het wacht nog op de eerste zege, maar er zijn wel al twee gelijke spelen geboekt en daarmee kom je ook best aardig vooruit. VEV 4 was met 3-7 te sterk, maar Hilversum 18 en Laren 6 werden keurig in bedwang gehouden. De overwinningen werden mooi over de spelers verdeeld, met Xavier die twee keer succesvol was tegen Hilversum, Allan die er twee pakte tegen Laren en Hidde die zelfs zowel in Hilversum als tegen VEV twee keer de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Tegen Laren maakte hij tevens kennis met de neurotische kant van de sport: een net- of randballetje of een bal die voer voor discussie is kunnen wel ’s op de zenuwen werken en wat dat betreft hebben we inmiddels kennis kunnen maken met de erfelijke kant van zijn karakter, om het een beetje cryptisch uit te drukken. Geeft niks, dat zijn leermomenten. Daarvan beleeft Henrik er ook veel. Tegen VEV bleef hij nog met lege handen, maar daarna ging het lopen en inmiddels heeft hij mooi twee solo-overwinningen op zak en een zege in de dubbel tegen Laren met Allan: knap!