In de zaal is het nog altijd heter dan heet, maar de kalender is onverbiddelijk: de najaarscompetitie staat voor de deur. We zijn er weer bij met vier teams: driemaal regulier en eenmaal duo. Een vooruitblik.

Vanwege de personele problemen van vorig seizoen start Overhees 1 dit keer in de duocompetitie, 2e klasse A. Mark, Jan en Gerben nemen het op tegen Elan 1, Bunshot 3, SVO 1, Bijmaat 1 en het uit de 3e klasse gepromoveerde TVS 2. Een op het eerste oog spannende poule met tamelijk geringe onderlinge verschillen, al lijkt Elan als degradant uit de 1e klasse licht favoriet. De vorm van de dag zal in deze poule doorslaggevend zijn. We rekenen erop dat ons vlaggenteam in elk geval boven de degradatiestreep moet kunnen blijven!

Team 2 acteert weer in de 4e klasse, poule A. Daarin o.a. onze vrienden van SHOT, met naast Martin Briët, Bert Akkermans en Harmen Hoogendoorn de ons welbekende Ted van Velzen in de gelederen! Ted heeft in het verleden menig punt gescoord voor ons tweede team met zijn noppen en nu krijgen wijzelf dus diezelfde noppen tegen ons. Een lastig verhaal, maar we hebben er zin in. In dure brandstoftijden is het verder fijn dat team 2 naast SHOT 7 ook de buren van Elan 1 treft en is ingedeeld in een poule van vijf teams. Alleen voor Rega 5 en ATC Almere 6 zullen wat tientallen kilometers gereisd moeten worden. Elan is bekend en na een heel kort verblijf in de 5e klasse als kampioen terug in de 4e. Rega is dé titelkandidaat, drie van de vier spelers met de hoogste ELO-rating in deze poule komen uit voor de Nijkerkers. De rest van het veld lijkt dicht bij elkaar te zitten, waarbij onze strijders Gerard, Leo, Frank en Stefan zich in zo’n linke poule van maar vijf teams geen onnodige verliespartijen kunnen veroorloven.

Het derde team werd vorig seizoen op onderling resultaat schlemielig laatste in de 5e klasse, maar mag op grond van rating het komende seizoen toch weer op datzelfde niveau uitkomen. Daar zijn we blij mee en het is ook wel terecht, want ze lijken op papier zeker niet het minste team in de 5e klasse A, waarin de krachtsverschillen wat groter lijken. Laren 3 speelde vorig jaar nog tegen ons tweede en is gedegradeerd uit de 4e klasse. Zij zullen erop gebrand zijn snel weer terug te keren en zijn favoriet. Het uit de 6e klasse gepromoveerde TOVO 1 en Almere United 3 lijken de teams te zijn die Peter, Maurice, Daan, Mario en Jos onder zich zullen moeten houden. Dat is best een uitdaging, maar niet onmogelijk. LTTC 4 en ZETA 1 doen ook mee. Ja, team 3 moet flink langs de BP met drie trips richting Flevoland.

Met de competitiedebutanten Henrik en Hidde telt Overhees 4 dit seizoen vijf spelers, genoeg om voor het eerst sinds lange tijd weer aan de reguliere competitie mee te doen. Natuurlijk zijn Ton en Xavier ook weer van de partij en we zijn blij dat Allan de competitiedraad weer op kan pakken. Er ligt een stevige uitdaging voor de heren, want Laren 6, Almeerspin 7, VEV 4 en vooral het uit de 5e klasse gedegradeerde LTTC 5 lijken allemaal op papier wat sterker dan onze matadoren. Grote onbekende is Hilversum 18, dat volledig uit spelers bestaat zonder rating, allemaal geheel nieuw. Voorspellen is hier dus best lastig en eigenlijk geldt dat ook voor ons eigen team 4, met Henrik en Hidde ook nog zonder rating. Maar met hun bekerervaring in de pocket rekenen wij op verrassende potten!

De competitie start voor ons op 13 september, wanneer Overhees 4 het thuis opneemt tegen Vlug en Vaardig 4. Allemaal heel veel succes, ga voor die titel en vooral: heb veel plezier!