De oplettende tafeltennisser had het al gezien: de laddercompetitie is onlangs weer gestart. Het was een beetje een ‘soft launch’, maar het plan is om dit keer toch eindelijk weer eens het Gouden Laddertje uit te reiken. Dit gebeurde voor de laatste keer in 2019, daarna gooide corona dusdanig veel roet in het eten dat we de competitie van daarna, die al moest worden onderbroken nadat-ie amper was gestart en daarna nog een paar keer hortend en stotend een herstart beleefde en weer plat ging etc. maar definitief hebben geschrapt. Wij focussen ons nu op de Laddercompetitie 2022/’23!

Nog even in het kort de spelregels: de competitie begint met de speler met de laagste rating bovenaan en de speler met de hoogste rating onderaan en vervolgens kun je gedurende de competitie de drie spelers die boven je staan uitdagen. Win je, dan neem je de plek in van de speler waarvan je hebt gewonnen en de verliezer plus de eventueel tussenliggende speler(s) daalt/dalen een plek. Per avond mag er tussen twee dezelfde spelers maar één keer worden geladderd. That’s it!

De huidige competitie loopt t/m 17 januari 2023. Op die dag wordt de finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van dat moment. Dus hou daar rekening mee in je planning: op dat moment moet je 1 of 2 staan! In de tussenstand (zie foto) zien we dat Jan stiekem al heel goede zaken heeft gedaan de afgelopen weken, maar onze kersverse leden Henrik en Hidde staan op 1 en 2: hou dat vast jongens! En voor alle anderen: veel succes in jullie pogingen hogerop te komen.