Voor de derde keer op rij heeft Ruben de laddercompetitie gewonnen. In een finale die elke spanning en sensatie ontbeerde liet hij Frank volstrekt kansloos: 3-0.

Na Gerard in 2017 en Leo vorig jaar, was het dit jaar Frank die zich een weg naar de finale had weten te slaan. Het maakt Ruben allemaal weinig uit tegen wie hij moet spelen in de finale, want het verschil tussen hem en de rest is enorm. Toen Frank eindelijk z’n eerste puntje scoorde zaten we al in de tweede game, want de eerste eindigde in 11-0 voor Ruben! In tennis zie je nog weleens een ‘love-game’, maar in onze edele sport is dat toch vrij zeldzaam.

In de tweede game ging het wat beter met Frank, die tot de 8 bij kon blijven. Maar ook deze ging naar Ruben, waarna hij in de derde weer doorschakelde naar overdrive en de partij naar zich toe trok. Eigenlijk was de pot al voorbij nog voor die goed en wel was begonnen.

In de korte historie van de laddercompetitie staat er nog maar één naam op Het Gouden Laddertje en die staat er nu drie keer op: die van Ruben. Hij blijft de meer dan terechte ladderkoning: van harte gefeliciteerd!

Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen!