Deze week kon er voor het laatst gestreden worden om een plek in de ladderfinale 2019. Het werd letterlijk een hete strijd: superspannende wedstrijden in de allesverzengende hitte van Orlando.

Ruben had het goed bekeken: die staat al een hele tijd bovenaan de ladder en geheel toevallig viel de laatste ladderavond samen met zijn vakantie, waardoor de koploper niet kon worden uitgedaagd en zo verzekerd was van een plek in de finale. Dik verdiend, want de anderen hebben in de afgelopen weken genoeg gelegenheid gehad om hem uit te dagen en dat gebeurde af en toe ook wel, maar Ruben sloeg alle aanvallen behendig af. De ladderkoning van 2017 en 2018 verdedigt dus opnieuw zijn titel.

Spannender was de vraag: tegen wie gaat hij spelen? Jan stond tweede, maar werd uitgedaagd door nummer 3 Frank. Heel veel zin om keihard voor de punten te gaan had Jan niet in die bloody hitte van afgelopen dinsdag, maar hij ging de uitdaging toch aan (sportief!). Het werd een slopende match waarin de beide heren dusdanig veel vocht verloren dat er zowat na elk punt naar de waterkruik werd gegrepen. Frank won de eerste game nipt, Jan de tweede (ook nipt) en de derde ruim, waarna Frank opnieuw toesloeg om de stand gelijk te trekken. Beide spelers lieten een goed niveau zien, maar Jan ging met name in de services fouten maken naarmate de partij vorderde en dit werd hem uiteindelijk fataal: geconcentreerd vocht Frank zich naar de winst en dus naar plek 2 op de ladder.

Daarmee leek hij zeker van een finaleplek, maar in het achterveld gebeurde iets wonderlijks: Gerard, tot deze week slechts twaalfde op de ladder, had zich dit seizoen nog maar weinig om de ladder bekommerd. Hij keek eens in het rond, maar veel mogelijke slachtoffers waren er niet: de een vond het veel te heet om te tafeltennissen, de ander ging voetballen kijken. Ja mensen, er zijn tegenwoordig Overhezers die vrouwenvoetbal kijken prefereren boven tafeltennissen, we moeten echt gaan oppassen met z’n allen. Gelukkig zit er ook in vrouwenvoetbalwedstrijden een kwartier pauze tussen de beide helften en Ton greep die pauze aan om even de zaal in te wandelen. ‘Hé daar heb je Ton’, dacht Gerard. ‘Staat die niet een paar plekjes hoger dan ik?’ Inderdaad: Gerard greep zijn kans, versloeg Ton en steeg naar 10, net hoog genoeg om vervolgens Xavier uit te kunnen dagen, die juist klaar was met het in de volle zon langs de A27 opruimen van een plas diesel die uit zijn bus was gelekt, of zoiets. Hoe dan ook: Xavier was best moe daarvan, hij kon geen vuist meer maken tegen Gerard, die weer wat plekken steeg. Verder nog iemand? ‘Hé Daan! Leuk dat je er bent, ik daag je uit.’ En ook Daan ging voor de bijl, al speelde Daan goed en wist hij in alle games een voorsprong op te bouwen. Helaas wist hij die steeds niet over de finish te trekken en zo klom Gerard op naar plek 5. Van 12 naar 5 in één avond, met zo weinig Overhezers present, een niet eerder vertoonde ladderstunt.

Maar de ultieme coup zou natuurlijk zijn om ook nog in de finale te komen. En het was mogelijk: ook Frank, die dacht dat zijn finaleplek veilig was na zijn winst op Jan, kwam in Gerards vizier. Frank moest nogmaals aan de bak en net als vorige week, toen Gerard en Frank een paar vriendschappelijke duels speelden die over vijf games gingen, werd het een spannende strijd. Opnieuw waren er vijf games nodig om tot een beslissing te komen. En wat voor een vijfde game: bij de wissel stond het 5-2 voor Gerard, maar Frank kwam terug tot 8-8 en wist zelfs op twee matchpoints te komen. Die gingen echter verloren, waarna in de verlenging ook Gerard bij een stand van 11-10 op matchpoint kwam. Dit keer wist Frank met een mooie winnaar door het oog van de naald te kruipen en nadat hij zijn derde matchpoint had verprutst wist Frank uiteindelijk toch met 14-12 te winnen. En dat bij een graad of 35 in de zaal. Kortom: uiteindelijk heeft ook Frank die finaleplaats verdiend, al was de eindsprint van Gerard fenomenaal, doch net niet ultiem.

Volgende week (2 juli) in een kolkend Orlando: de eindstrijd om Het Gouden Laddertje 2019 tussen Ruben en Frank. Komt dat zien mensen! 

One thought on “Hete strijd om plek in ladderfinale

  1. Totaal verdiend deze Finaleplaats Frank. Heb m”n best gedaan tegen je. Wat een zinderendecwedstrijd weer 🙂

Reacties gesloten