Eergisteren, op 22 augustus, is onze oud-penningmeester en erelid Rinus van Eeten onverwacht op 77-jarige leeftijd overleden. Een woord ter nagedachtenis aan Rinus, van onze voorzitter Jos Wildenburg.

Maandag 22 augustus 2022 is ons erelid en oud-penningmeester Rinus van Eeten overleden. Rinus was sinds 1 februari 1978 lid van onze vereniging en is dit ruim 40 jaar gebleven. Een man dus vanaf (bijna) het ‘eerste uur’.

Veel hebben wij met Rinus kunnen lachen én huilen. Velen herkennen zijn typische tafeltennisspel, waarbij het standaard was dat hij ‘altijd het eerste punt weg gaf’. Nooit was Rinus slecht gehumeurd of vijandig achter de tafel. Sportiviteit stond bij hem hoog in het vaandel.

Rinus zette zich altijd in voor de club. Tijdens de clubkampioenschappen en het handicaptoernooi zorgde hij (of Georgette, zijn vrouw) altijd voor de hapjes op die avonden. Ook maakte Rinus zich verdienstelijk als penningmeester van onze club, iets wat hij jarenlang heeft gedaan. Voor zijn verdiensten en bijdragen werd Rinus daarom ook benoemd tot erelid van onze vereniging, iets waar hij zeer trots op was.

Aan het einde van zijn ‘werkloopbaan’ had Rinus steeds meer tijd om te genieten van zijn familie en van mooie vakanties. Iets wat hij graag deed. Ja, genieten kon Rinus wel.

Enkele jaren geleden werd Rinus getroffen door een beroerte, waardoor hij nog maar moeilijk het tafeltennissen kon uitoefenen. Lopen was al lastig voor hem. Daarna heeft Rinus zich nog wel wat hersteld, maar hij werd niet meer ‘de oude Rinus’ zoals wij hem kenden. Soms liet hij zich nog wel eens zien in de zaal, om weer even bij zijn sportvrienden te kijken.

Wij herinneren ons Rinus als een vrolijk, groot en aimabel mens!

Rinus is 77 jaar geworden. Namens het bestuur en de leden van TTV Overhees wensen wij zijn familie en naasten alle sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.