Gerard redt het niet tegen John van de Brug van Rega

We zijn in de najaarscompetitie iets over de helft en eigenlijk bevinden al onze teams zich nu al ergens in het gebied tussen top en dal, ofwel: in de ‘grijze middenmoot’. Gestreden wordt er zeker, maar niet echt meer om een kampioenschap, of om degradatie af te wenden. Tenzij er nog gekke dingen gebeuren in de rest van de competitie.

Overhees 1 doet het prima, met de afgelopen weken winst op Bunshot 3 (3-2) en een ruime zege op TVS 2 (1-4). Tegen SVO 1 werd maar net met 3-2 verloren (ondanks twee knappe overwinningen van Mark), maar er is één team dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is Bijmaat 1. Alleen al in de maand oktober wisten zij drie keer met 5-0 te winnen, waaronder tegen Jan en Mark. Bijmaat koerst dan ook linea recta af op het kampioenschap, met ons eerste team op een mooie tweede plek. Is dat dan grijze middelmaat? Nee, helemaal niet. Maar de achterstand op Bijmaat bedraagt acht punten, wat in de duocompetitie een straatlengte is, terwijl de nummers 2 t/m 5 zich op maximaal drie punten van elkaar bevinden. Dus er moet nog wel wat worden gescoord om boven de rode streep te blijven. Maar dat gaat vast lukken, met Gerben en Mark in uitstekende vorm en met Jan die er vast ook nog wel een paar wint.

Bij team 2 liep de koorts hoog op na de misstap van SHOT 7 tegen Rega 3 en nadat Rega op zijn beurt een gelijkspel toestond aan ATC Almere 7. Bij winst op Rega zouden de helden van Overhees 2 zomaar bovenaan komen te staan. Helaas liep het anders: een 3-7 nederlaag op eigen veld. Met daarnaast twee ietwat tegenvallende gelijke spelen tegen Elan 1 en ATC en Rega dat met 1-9 uithaalde tegen Elan is team 2 weer met beide benen op de grond gezet. De harde conclusie tot nu toe is dat het team feitelijk pas één wedstrijd heeft gewonnen. Verloren werd er echter ook nog maar één keer, met Leo die prima draait en Gerard en Frank die net wat meer punten laten liggen, maar ook hun aandeel leveren. Daardoor staan ze toch netjes tweede, maar met nog drie wedstrijden te gaan lijken de acht punten achterstand op Rega schier onmogelijk te overbruggen.

Team 3 is zo veranderlijk als het weer in normale tijden: flinke overwinningen worden afgewisseld met nederlagen. Almere United 3 werd met 1-9 op z’n nummer gezet (op een zaterdagmiddag waarop je eigenlijk liever bij een herfstzonnetje wat in de tuin rommelt dan je te bezweten in een zaaltje in Almere) en ook de Flevolanders van LTTC 4 kregen een nederlaag aan de broek: 7-3. Elf dagen eerder waren de rollen echter omgedraaid: 6-4 voor LTTC. Aangezien Daan en Peter toen met z’n tweeën waren was die nederlaag nog wel te verdragen, maar de derde poldertegenstander werd Overhees 3 echt te veel: ZETA 1 nam liefst 10 punten mee naar Zeewolde en lonkt naar het kampioenschap. Team 3 staat op een vierde plek, met een behoorlijke marge op de degradatiekandidaten en nog alle kans op een plaats in het linkerrijtje. Peter en Maurice zijn altijd goed voor de nodige punten, invallers Jos en Mario hebben ook al hun bijdrage geleverd en Daan is dit seizoen tot nu toe by far de Overhezer met de hoogste ratingstijging. Goed bezig!

Team 4 kreeg na een goede start twee dompers te verwerken: LTTC 5 en VEV 4 waren allebei veel te sterk: 1-9. Maar het herstel volgde tegen Almeerspin 7, met een 3-7 overwinning. Daarna volgde een, zoals dat dan heet, ‘verdienstelijk gelijkspel’ tegen Hilversum 18. Momenteel staat Overhees 4 derde, maar Almeerspin heeft nog een partij tegoed en slechts één punt minder. Een vierde plaats lijkt echter tot de mogelijkheden te behoren, en dat is een mooie verbetering ten opzichte van de laatste seizoenen. Met dank aan Hidde, die inmiddels kopman van het team genoemd mag worden. Maar ook onze andere jonge held Henrik heeft al wat overwinningen op zijn naam staan. Knap in je eerste seizoen! Ton heeft ondanks de weinige wedstrijden die hij speelt ook al een paar potten gewonnen en de prestatie van Xavier en de comeback van Allan vallen ook op: het gaat goed met ons vierde!

Kortom: zo grijs is die middenmoot nou ook weer niet.