Het seizoen zit erop. We kijken terug op een prima najaar, maar de ware spanning was er niet. Al vroeg was duidelijk dat alle teams ergens tussen top en dal zouden eindigen. Maar we hebben plezier gehad en daar gaat het toch om.

Team 1 heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Bijmaat 1 werd met een straatlengte voorsprong kampioen, maar Gerben, Mark en de wegens andere verplichtingen maar twee keer opgestelde Jan zijn best of the rest en ze verloren de thuiswedstrijd tegen de Huizers maar met 2-3. Elan 1 werd met dezelfde cijfers verslagen en de laatste wedstrijd, om de tweede plek, werd een kanonslag: 5-0 tegen TVS 2, met een typische pot van Mark tegen Erwin Oussoren: 0-2 achter en in de derde ook een flinke achterstand, maar op karakter toch nog winnen. Het bracht hem dit seizoen een flinke ratingwinst en een percentage van 67%, bijna even hoog als de 69% van Gerben. Een puike prestatie, boys! In elk geval een betere prestatie dan de ‘kenner’ die dit stukje schrijft leverde, want die bestempelde Elan 1 vooraf als ‘licht favoriet’. Dat was niet zómaar een miskleun, dat was een enórme miskleun: Elan werd laatste. 

Overhees 2 vond de ultieme motivatie in de ledenvergadering medio november, waarin onze wedstrijdsecretaris Daan doodleuk verkondigde dat ’team 2 derde staat en dat blijven ze ook’. Een geniale, bijna Louis van Gaal-achtige peptalk was dat, want een betere manier om de bewijsdrang in de mannen van team 2 los te krijgen is er niet. ‘Hoezo blijven wij derde’, brieste Gerard. De koningen van het gelijkspel speelden maar weer eens 5-5 tegen zowel SHOT 7 als Elan 1 (tegen beide teams was al eerder gelijkgespeeld, net als tegen ATC – ofwel vijf van de acht keer 5-5 – hoe dan) en pakten vier punten tegen kampioen Rega 5, waardoor ze, met slechts één overwinning in het hele seizoen, toch mooi tweede werden. Boven SHOT, wat natuurlijk een doel op zich is. Leo boekte in een topseizoen een nog hogere ratingwinst dan Mark en zit na een winstpercentage van 71% weer ruim boven de 1.000, Frank draaide met 52% ook een beter seizoen dan in het voorjaar en Gerard finishte op 42% en sloeg ook 10 punten binnen. Klasse mannen, het wachten is op de excuses (of een rondje) van de wedstrijdsecretaris.

Team 3 moest er de laatste wedstrijd nog even voor gaan: er waren tegen Almere United 3 vier punten nodig om zeker te zijn van de vierde plaats. En met Daan in Verweggistan, Mario die niet kon en Jos met een pijnlijke rug waren er toch wel wat zorgen vooraf: als Maurice en Peter met z’n tweeën moesten spelen, zouden ze dan die vier punten kunnen halen? Gelukkig werd de soep minder heet gegeten dan vooraf gevreesd, want Jos bleek in staat toch te spelen en United had z’n beste speler in de polder gelaten. Het werd een eclatante 7-3 zege, waarmee Overhees 3, ook dankzij een 6-4 overwinning op TOVO 1 en ondanks 9-1 afdrogingen tegen Laren 3 en kampioen ZETA 1, netjes als vierde eindigt. Jos, Peter, Maurice en Mario zitten alle vier op of net boven de 50% en Daan scoort 33%, waarmee hij, afkomstig uit de 6e klasse, een uitmuntende prestatie levert en van alle Overhezers de meeste progressie heeft geboekt dit seizoen: 76 ELO-punten erbij. Hulde!

Overhees 4 leek ook lang op weg naar plaats vier, maar was een beetje de weg kwijt in de laatste potten van het seizoen. Tegen Laren 6 werd het nog 5-5, maar van Almeerspin 7 werd met 3-7 verloren en tegen LTTC 5 werd het een genadeloze 10-0. Daar moet je dan als Allan en Xavier met z’n tweeën voor naar Lelystad, omdat anderen in het team graag de match wilden verplaatsen, maar later zelf niet bleken te kunnen die dag. Geen goed voorbeeld van teamspirit helaas. Het kostte team 4 de vierde plek en bijna nog de vijfde ook, want Laren 6 kwam in punten op gelijke hoogte. Gelukkig bleef dat onze mannen bespaard, het onderlinge resultaat was positief. Overhees 4 finisht als vijfde. Hidde debuteert zeer goed, hij won bijna de helft van zijn partijen. Ton, Allan en Xavier zitten tussen de 30 en 40%, waarbij Xavier een ELO-sprong á la Mark en Leo maakt, 50 punten in de plus. Henrik heeft ook een prima eerste seizoen achter de rug. Hij won vier partijen en komt met stip binnen in de ratingchart.

Het is december: op naar handicaptoernooi (op de 13e!), jubileumfeest (de 17e!), kerstdiner (25!), oliebollen (31), champagne (1 jan.) en last but not least het Nieuwjaarstoernooi (Zwitsers systeem!) op 3 januari. Druk programma!