Al vier jaar staat-ie werkloos op stal, maar het wordt langzamerhand tijd om de bandjes van de platte kar weer eens op spanning te brengen. Want het zou zomaar kunnen: sinds 2019 weer eens een team kampioen. Of misschien zelfs twee teams! Zo’n beetje halverwege de competitie ziet het er allemaal erg goed uit. Een tussenbalans.

Ons eerste team presteert bovenmenselijk goed! Het had heel veel voeten in de aarde om allerlei wedstrijden dusdanig te verplaatsen dat Mark en Gerben allebei kunnen spelen, zodat er geen invaller nodig is. Er wordt zelfs een ’thuiswedstrijd’ op vrijdag bij SHOT gespeeld. Maar dit werpt wel zijn vruchten af, want in de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden zijn pas vier puntjes gemorst. Met 16 uit 4 loopt het geweldig! Van TTVN 1 werd weliswaar met 2-3 verloren en dat team staat drie punten los, maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Van Elan 2, ONI 2 en SVE 2 werd heel dik gewonnen: 4-1 en twee keer 5-0. Een kampioenschap zou promotie naar de 1e klasse betekenen, uniek in de historie van TTV Overhees. Trouwe fan Mike suggereerde tijdens de alv dat daar iets meer tegenover zou moeten staan dan het traditionele benzinepompboeketje. Maar laten we de huid niet verkopen voor de beer geschoten is. Om in Marks woorden te spreken: ‘Ik voel geen druk hoor…’

Bij team 2 geen kampioenskoorts, maar zorgen. Daar waart namelijk het degradatiespook rond. Dat het zwaar zou worden in de 3e klasse wisten we, maar zó zwaar… Precies halverwege de competitie staat het team laatste, op twee punten van Woerden 4. De situatie is zeker niet uitzichtloos, want van de vijf potten werden er netjes twee gewonnen. Maar als je er ook nederlagen van 9-1 en 10-0 bij hebt zitten, ja… dan wordt handhaving wel een ingewikkeld verhaal. Jan trekt de kar met 8 uit 11 (netjes) en Gerard en Frank presteren met 2 uit 6 en 3 uit 12 voor hun doen ook prima. Leo zag tot nu toe echter zijn rating dalen. Maar hé: er is nog alle ruimte voor een overweldigende revanche in de tweede seizoenshelft en er zijn nog meerdere teams binnen bereik.

Overhees 3 staat vierde en dat is prima. Met een flink gat van zeven punten richting nummer laatst Gispen 7 zijn de heren prima op koers voor handhaving, al is er pas één potje gewonnen en gingen de laatste twee wedstrijden tamelijk ruim verloren (7-3 en 8-2). Met twee gelijke spelen erbij stromen er echter genoeg puntjes binnen. Stefan scoort 2 uit 3, Peter en Maurice zitten rond de 40% en Daan heeft met 33% een prima seizoen tot nu toe. Lekker zo doorgaan jongens!

En dan stuntteam 4: zij verrassen vriend en vijand en staan bovenaan! Halverwege de rit twee punten los, toe maar. De buit is nog lang niet binnen met de nummers 2, 3 en 4 allemaal binnen drie puntjes, maar Xavier en Allan zijn in topvorm: wie doet hen wat? En dan gaan ze ook nog officieel trainen, ja, dan neem je je vak serieus. Beiden scoren boven de 60% en invaller Ton zit op 50: een team zonder zwakke schakel, gedoodverfd favoriet. Hebben we in het voorjaar geen enkel team meer in de 6e klasse? Ook dat zou voor zover bekend uniek zijn. Haal die platte kar alvast even door de carwash, een glorieuze zegetocht door Soest is in zicht!