De mussen vallen nog van het dak, maar de r is weer in de maand en dus start de najaarscompetitie weer. Met wederom vier teams van Overhees in het strijdperk! Een vooruitblik.

Overhees 1 speelt net als vorig seizoen 2e klasse duo, maar dan zonder Jan. Gerben en Mark zullen het met z’n twee├źn moeten rooien en dat kan personele problemen opleveren. Het programma is qua speeldata niet gunstig, al voor de start is er hevig heen en weer gemaild en geappt om wedstrijden te verschuiven. Een invaller zal volgens verwachting af en toe nodig zijn en alleen al daarom mogen de verwachtingen niet al te hooggespannen zijn. Maar Gerben en Mark kunnen allebei prima meekomen in het veld en zullen de nodige kostbare punten scoren tegen favoriet TTVN 1, De Schans 1, SVE 2, ONI 2 en Elan 2, waartegen wordt afgetrapt op 12 september thuis in een hopelijk mooie streekderby. Wij gokken middenmoot.

Team 2 heeft Jan erbij gekregen en is daardoor, ondanks een tweede plek vorig seizoen, gepromoveerd naar de 3e klasse. Een uitdaging! In een poule met Buna 1, Woerden 4, Almeerspin 4, VTV 5 en WIK 2 zal het vechten worden voor elk punt. Op voorhand moeten Jan, Leo, Frank en Gerard niet al teveel kansen worden toegedicht, maar wie weet kunnen ze stunten en als Jan niet al te vaak verhinderd is kan hij misschien de kar trekken en de anderen op sleeptouw nemen. Het begint al zwaar met op 15 september een uitwedstrijd tegen gedoodverfd favoriet WIK. Onze voorspelling (we blijven natuurlijk optimistisch): vijfde plaats, vlak voor concurrent Buna.

In team 3 maakt Stefan voor het eerst zijn opwachting. Met hem en Jos erbij is de teamrating ruim voldoende om net als vorig seizoen 5e klasse te spelen. Vaste krachten Maurice, Peter en Daan zullen het meest spelen, zij ontmoeten aan de andere kant van de tafel HTTC 7, SVE 12, Batua 2, Hilversum 13 en Gispen 7. Voorspellen is lastig, de krachtsverschillen lijken op voorhand niet zo groot. Onze mannen zullen allereerst moeten gaan voor handhaving. Gispen lijkt het te kloppen team om daarin te slagen. De ouverture is a.s. dinsdag 12 september thuis tegen SVE.

Overhees 4 staat nu al bovenaan! Met een teamrating ver boven die van alle anderen lijken zij huizenhoog favoriet, maar schijn bedriegt: Mario’s rating brengt het gemiddelde nogal omhoog, maar hij zal nauwelijks of niet spelen. In de 6e klasse duo zal het vuur opnieuw van Allan, Ton en Xavier moeten komen. In een poule van (helaas) maar vijf teams strijden ze tegen NSV 2, Smash Woudenberg 4, DTV Smash 3 en studententeam Traiectum 4. Onze strijders zouden zomaar eens bovenin mee kunnen draaien, maar we zullen de druk niet al te hoog opvoeren door ze tot favoriet te bombarderen. NSV lijkt op voorhand wat sterker, wij gokken een tweede plek. Woensdag de 13e begint het strijdgewoel, uit tegen Smash in Woudenberg.

Wij zijn klaar voor de start! Allemaal heel veel succes toegewenst en natuurlijk nog meer plezier!