Mike ontvangt felicitaties na monsterzege, met op de achtergrond Overhezer Tristan in… SHOT shirt?!?

Het was alweer voorbij voor uw verslaggever ook maar de kans had om er één letter over op papier te krijgen: de bekercompetitie 2023. Toch waren we er weer bij met twee teams, met ondanks uitschakeling in de poulefase (bepaald niet voor het eerst) ook twee opvallende hoogtepunten.

Om met die hoogtepunten te beginnen: voor het eerst in de historie had een SHOTter het lef om uit te komen voor Overhees. We kennen natuurlijk het geval Ted van Velzen, die van SHOT via Overhees weer terug naar SHOT ging, maar daar zat steeds enige tijd tussen. Tristan Olff is SHOT-lid, maar zag zijn bekerteam van vorig jaar uiteen vallen en trad daarom tijdelijk toe tot de elite van Overhees, met groen shirt en al. Dat is toegestaan in de bekercompetitie en het was een welkome actie, want bekerteam 1 zat wat dun in het personeel. Tristan hielp ons uit de brand en daar zijn we hem zeer dankbaar voor! Hij kon het team niet helpen aan kwalificatie voor de knock out-fase (daarover later meer), maar dat doet er niet toe: Tristan is een held!

Wie ook een held is: Mike. Niemand van ons kan zich zijn laatste officiële wedstrijd herinneren, maar een van onze trouwste leden verraste vriend en vijand door zich ook aan te melden voor de bekercompetitie. Vooral ‘vijand’ Gert Boon verraste hij, want Mike wist dusdanig ruim van de Barnevelder te winnen dat hij de voorgift van 10-0 achteraf niet eens nodig had. Uiteraard waren de fotografen ter plekke om het historische moment waarop Gert Mike feliciteerde met zijn heroïsche zege vast te leggen.

Daarmee zijn de hoogtepunten van de bekercompetitie wel genoemd, want zowel team 1 (troosteloos laatste) als team 2 (derde) werden in de poulefase uitgeschakeld, ondanks goede tot zeer goede scores van Leo (88%), Gerben (75%), Gerard en Frank (beide 62%) en Daan (50%). De anderen bleven steken op minder dan 40% winstpartijen. Maar niet getreurd, volgend jaar doen we gewoon weer mee!