Overhees 3 en 4 speelden hun laatste wedstrijden van het seizoen. Beide teams blijven positief: team 3 omdat er hoop is dat hun missie om te handhaven gaat lukken, team 4 omdat het zich focust op dat wat goed gaat.

Het was geen gemakkelijke opdracht voor Overhees 3: punten zien te scoren tegen veruit de sterkste tegenstander in de poule, waar eerder met 9-1 was verloren. In dat licht geeft de 6-4 nederlaag tegen ZTTV 3 hoop: voor vier punten was vooraf zonder meer getekend.

Jan opende het bal tegen de zeer sterke Yo Han Groenevelt: pas één keer verloren in de hele competitie; weinig initiatiefrijk, maar ook vrijwel foutloos in de rally. Een tegenstander waartegen je echt helemaal zelf de punten moet scoren en dan maar hopen dat je meer punten scoort dan je fouten maakt. Het lukte Jan op een haar na: hij kreeg meerdere matchpoints, maar trok met 12-14 in de vijfde game toch aan het kortste eind. Toch wist de Overhezer kopman twee punten binnen te slepen via regelmatige overwinningen op Robert Wesdijk en Job Köbben.

Twee punten waarop vooraf gerekend mocht worden met de sterke Jan achter de tafel. De vraag was of team 3 nog meer punten kon binnenhalen. Dat bleek te kunnen: Jan en Maurice wisten samen de dubbel te winnen, 16-14 in de vierde game. Een punt dat levensbelangrijk kan zijn. En een superbonus was de winst van Daan op uitgerekend Yo Han, die op 21 uit 22 stond. Tussen Daan en Yo Han gaapt qua rating een gat van Grand Canyon-achtige proporties. Als iets niet verwacht was, dan was het dat Daan deze pot ging winnen. Maar hij deed het wel en nog afgetekend ook: 2-11, 11-7, 11-9, 11-5. In één pot noteerde Daan maar liefst 63 ELO-punten erbij, een ongekende stunt en zonder meer dé verrassendste uitslag van een Overhezer dit seizoen! Ook Maurice wist bijna te verrassen. Bijna, want met 9-11 in de vijfde game moest hij ternauwernood het hoofd buigen voor Job. Toch speelde ook Maurice goed tegen de kampioenen.

Iedereen zal het erover eens zijn: dit derde team hoort niet in de 6e klasse, het heeft daarvoor gewoon te veel kwaliteit. Bijna het hele team heeft ratingprogressie geboekt, er zijn 45 punten binnengehaald en normaal gesproken ben je dan wel veilig. Toch dreigt degradatie, doordat de verschillen in deze poule tussen de nummers 2 t/m 5 zo ongemeen klein zijn. Wie in deze poule vijfde wordt had net zo goed tweede kunnen worden en andersom. maar íemand moet vijfde worden en de kans is reëel dat ons derde dat zal zijn. Concurrenten Elan 5 en Laren 3 (resp. 44 en 41 punten) spelen vrijdag tegen elkaar. Er is hoop: doordat team 3 vier punten heeft gehaald moet Laren nu vijf punten halen in de laatste wedstrijd om die vermaledijde vijfde plaats te ontlopen. Dat wordt niet makkelijk voor ze, het kan heel spannend worden. Mocht Overhees 3 toch als vijfde eindigen, dan zijn er altijd nog die 45 punten. Daarmee zou team 3 vrijwel zeker de beste nummer 5 zijn van alle 5e klasse teams. Het geeft je geen recht op handhaving, maar je mag dan wel hopen dat je volgend seizoen weer in die 5e klasse mag spelen. Fingers crossed!

Team 4 speelde ook zijn laatste wedstrijd, tegen Woerden 6 dat nog kans maakte op een kampioenschap. Zij gingen er dus vol tegenaan. Xavier en Allan probeerden dapper weerstand te bieden, maar konden het niet bolwerken. In het geweld van Henk Cornelisse en invaller Frans Grotepass ging team 4 met 0-5 ten onder, waardoor Woerden de koppositie overnam en alleen nog door Iduna 3 van een eventuele titel kan worden weerhouden. Onze mannen wonnen geen enkele game. Teleurstellend, maar gezien het verschil in ervaring ook wel weer logisch. De mannen van team 4 moeten zich vasthouden aan de gedachte dat met het opdoen van meer ervaring er vanzelf ook meer wedstrijden zullen worden gewonnen. We twijfelen er niet aan dat hen dit lukt: welke Overhezer gaat vrolijk ná de wedstrijd nog even flink trainen? Xavier en Allan doen dat gewoon, that’s the real spirit! De heren blijven positief, getuige ook de wijze woorden die Allan sprak in zijn analyse na de wedstrijd: ‘We moeten niet alleen kijken naar wat er mis ging, we moeten vooral ook aandacht hebben voor wat er góed ging. Het tellen ging vandaag bijvoorbeeld echt goed’.