Ted tegenover Jan Opmeer

De laatste wedstrijd van team 2 ‘uit’ bij SHOT 6 moest nog even alles uit de kast om te voorkomen dat concurrent Elan 3, dat gelijktijdig speelde tegen Over ’t Net 2, nog even snel die felbegeerde vierde plaats ging inpikken. Daarvoor mocht team 2 maximaal twee punten toegeven op het team uit Baarn. De missie slaagde. Overhees 3 moest via de TTapp lijdzaam toezien hoe Laren 4 en Elan 5 allebei genoeg punten op elkaar veroverden om ons derde voorbij te steken.

De derby tussen SHOT 6 en Overhees 2 is een mooie graadmeter voor het verval van de SHOTters en de progressie van ons tweede: in het voorjaar van 2018, beide teams in exacte dezelfde samenstelling, won SHOT twee keer met 6-4 en finishte SHOT met een voorsprong van 15 punten op team 2. Maar dit seizoen wonnen de Overhezers beide keren, met 8-2 en 6-4 en finisht Overhees 14 punten boven SHOT 6. Elan haalde maar twee puntjes tegen Over ’t Net, waardoor Overhees uiteindelijk met een ruime voorsprong op Elan als vierde eindigt, achter drie teams die allen uit de 3e klasse degradeerden en in een poule zonder kampioen uit de 5e. Een mooie prestatie!

Ted en Peter wisten allebei van George Demmenie te winnen en Leo haalde nog eens even flink uit op die laatste speeldag: drie keer bingo en samen met Peter ook nog eens succesvol in de dubbel. Klasse!

Voor Overhees 3 wordt het afwachten in welke klasse het volgend seizoen speelt: het onderlinge duel tussen Laren 4 en Elan 5 eindigde in 7-3, wat voor beide teams voldoende was om ons team 3 voorbij te gaan. Team 3 heeft net zoveel punten bijeen geslagen als team 2 (45), maar het eindigt daarmee een plek lager, als vijfde. We weten dat de nummers 5 en 6 in principe degraderen, maar ook dat sommige nummers 5 zich soms handhaven, wat afhangt van zaken als het aantal teams dat zich inschrijft, het voorgenomen aantal poules in de diverse klassen, etc. Overhees 3 heeft van alle nummers 5 in de 5e klasse de meeste punten (en gemiddeld ook meer dan alle nummers 4 van de poules waarin maar 5 teams zitten), dus het mag wel hopen, maar niet rekenen op handhaving.