Na een zomer waarin we weer voorzichtig mochten proberen hoe dat ook alweer moest, tafeltennissen, staan we nu op het punt om weer met het echte werk te beginnen: de clubkampioenschappen en de najaarscompetitie staan voor de deur! En de ladder is er ook nog…

Clubkampioenschappen

Het is dik twee jaar geleden dat we voor het laatst clubkampioenschappen organiseerden. In een grandioze finale wist Ruben in mei 2019 zijn zesde titel binnen te slepen ten koste van Mark, terwijl Leo het brons pakte. In 2020 en afgelopen voorjaar geen clubkampioenschappen, dus die wisselbokaal staat al ruim twee jaar te blinken op Rubens nachtkasje. Hoog tijd om er weer eens hard voor te strijden! Op 31 augustus zullen we het weten: wie wordt clubkampioen 2021? Gaat Ruben voor zijn zevende titel? De concurrentie is groot dit jaar, uiteraard met recordkampioen Mark nog altijd als kanshebber, met nieuwkomer Gerben die zeker tot de favorieten behoort, met Jan die enorm gegroeid is in vergelijking met zijn eerste clubkampioenschappen in 2019, of met diverse outsiders die de afgelopen jaren al regelmatig zilver of brons haalden. Het is anders dan anders: we doen het dit jaar noodgedwongen niet na afloop van de voorjaarscompetitie, maar in de aanloop naar de najaarscompetitie. Dus er zal vroeg gepiekt moeten worden. Wat wel hetzelfde is: Daan en Mark organiseren het en zij zullen ongetwijfeld weer een mooi toernooi op poten zetten. Dus doe mee de 31e!

Najaarscompetitie

Hoewel onze club de coronacrisis tot nu toe goed is doorgekomen als het gaat om ledenbehoud, zijn er helaas wel een paar competitieafhakers. Daardoor heeft Daan een team minder kunnen inschrijven dan we gewend waren voor corona. Maar dat mag de pret niet drukken, wij popelen om weer te gaan competitiespelen en op 14 september barst het geweld los. Voorbeschouwen is lastig met zo’n lange tussenperiode zonder serieuze strijd, maar toch: een vooruitblik.

Overhees 1

Team 1 is ingedeeld in de 2e klasse A en speelt tegen Almeerspin 4, Bunshot 1, HTTC 2, Rega 3 en SVE 6. De vaste spelers zijn Gerben, Mark en Jan en het kan daarnaast indien nodig een beroep doen op mannen als Jos, Leo, Gerard, Frank en Ruben. Handhaving is het doel, al zal dat niet eenvoudig worden in deze toch wel zware poule. De Utrechters van SVE zijn titelfavoriet, de teams waarmee ons eerste strijdt om lijfsbehoud zijn HTTC, Rega en Bunshot, die niet veel voor elkaar onder lijken te doen.

Overhees 2

Het tweede zit in de 4e klasse E. Tegenstanders zijn het op zaterdagmiddag spelende Almere United 2, Elan 2, Rega 6, SHOT 5 en Werinon 1. Naast de ervaren 4e klassers Gerard, Leo en Frank zijn er twee vaste spelers uit de 5e klasse bijgekomen: Peter en Maurice. En bij hoge nood hebben we Stefan nog in de selectie. Een klassering in de middenmoot lijkt realistisch; Rega en Elan zouden eronder moeten kunnen worden gehouden. Mooi is natuurlijk de derby tegen SHOT, dat naast Jurgen de Boer beschikt over jonge talenten Jackie Xie en Ruben van Dijk. SHOT had gehoopt op 3e klasse, maar dat feest ging dus niet door. Zij zullen ongetwijfeld voor de titel gaan, maar met Werinon op het vinkentouw is dat geen uitgemaakte zaak.

Overhees 3

In de duocompetitie spelen wij dit seizoen met team 3 in de 6e klasse D, met als tegenstanders Bunshot 6, DTV Smash 2, Leerdam 6, Maarssen 9 en SVO 5. Met Daan, Xavier, Ton en Allan leken we ruim in ons jasje te zitten voor de duocompetitie, maar voor Allan dreigt een seizoen zonder wedstrijden wegens fysieke problemen. Daar wordt wat aan gedaan en we hopen dat hij er zo snel mogelijk weer bij is: sterkte Allan. De andere drie kunnen eventueel supersub Mario bellen. We verwachten dat Daan de nodige punten gaat scoren voor team 3 en dat ook Xavier en Ton hun potjes meepakken en wie weet zit er dan wel een klassering in de middenmoot in. Bunshot en Maarssen zouden er dan onder gehouden moeten worden, terwijl DTV Smash titelkandidaat is.

Alle teams spelen op 14 september hun eerste wedstrijd: allemaal veel succes en vooral plezier. Zet ‘m op!

Laddercompetitie

Tja, en dan hebben we ook nog de laddercompetitie. De strijd om het Gouden Laddertje is danig verstoord door corona, maar het leuke is: je kan ‘m zo lang maken als je wil. Niet het laddertje, maar de competitie. We zijn gestart ergens begin 2020 en toen het virus kwam zat de boel dus ellenlang op slot, met Maurice als koploper. Bij het voetbal heb je halverwege de competitie de ‘winterkampioen’, bij ons is Maurice de enige echte ‘coronakampioen’. In zomer en najaar van 2020 zijn er nog wat potjes gespeeld, waarna de volgende lockdown kwam (Maurice natuurlijk als coronakampioen nog steeds bovenaan) en inmiddels hebben we de draad weer een beetje opgepakt en is Maurice inmiddels verdreven, al weet uw verslaggever niet precies door wie (Gerard?). Hoe dan ook: een ladderkoning 2020 komt er dus niet (sorry Maurice), maar net als bij de clubkampioenschappen hopen we dit jaar toch wel weer de trofee te mogen uitreiken. Ook het Gouden Laddertje is al die tijd in bezit van Ruben, maar wie weet verandert dat aanstonds. Ruben staat er in de huidige competitie niet best voor, maar hij heeft nog genoeg tijd voor een inhaalrace: op 21 december spelen we de ladderfinale tussen de spelers die na 14 december op 1 en 2 staan. Dan weten we wie Ladderkoning 2021 wordt. Tijdens de competitie en ook nog in de weken daarna mag er gewoon doorgeladderd worden, dus de stand kan nog danig overhoop worden gehaald. Nog even de spelregels in een nutshell: je mag de drie spelers boven je uitdagen. Win je, dan neem je de positie van de speler in waarvan je hebt gewonnen en de speler die heeft verloren plus de eventuele tussenliggende speler(s) zakken een plaats. Je mag maar één keer per avond tegen dezelfde speler ladderen en je moet duidelijk vooraf aangeven dat je iemand uitdaagt, dus dat het een heuse ladderwedstrijd is die je speelt. Easy…